Tuingids

Complete gidsen voor specifieke thema’s zoals tuinaanleg, tuinconstructies en tuinplanten. Handig als je net even wat meer wilt weten over het onderwerp, of als naslagwerk. Compleet met handige links.

 

Tuinconstructies - van pergola tot overkapping en tuinkamer: De complete gids!

Complete gids voor Tuinconstructies: van pergola tot overkapping en tuinkamer

Wil jij graag een pergola, overkapping, tuinkamer of kas in je tuin? Met deze tips voor tuinconstructies realiseer je jouw droomtuin.

Lees verder
De complete gids voor een nieuwe tuin: Van ontwerp, aanleg, inrichting en beplanting tot onderhoud!

Complete gids voor een nieuwe tuin: van Aanleg en Inrichting tot Beplanting en Onderhoud

Ga je binnenkort verhuizen of wordt jouw nieuwbouwhuis gebouwd? Of ben je al ingetrokken in je nieuwe woning? Dan ben je vast al volop bezig met het maken van plannen voor je nieuwe huis en de inrichting. Maar ben je ook al bezig met nieuwe tuinplannen? Met deze tips realiseer ook jij jouw droomtuin!

Lees verder
Alles over bloembollen

Alles over Bloembollen

Met bloembollen zorg je al vroeg in het jaar voor kleurrijke bloei in je tuin. Maar ook zomerbloeiende bloembollen mogen niet ontbreken!

Lees verder
alles over haagplanten en hagen

Alles over Haagplanten en Hagen

Met een haag maak je een mooie groene tuin met voldoende privacy. Ook op weinig ruimte is een haag mogelijk!

Lees verder
Alles over siergrassen

Alles over Siergrassen

Siergrassen blijven lang mooi, zelfs als veel andere planten al (lang) zijn uitgebloeid. Ook geven ze beweging aan je border en vormen ze een prachtig wintersilhouet.

Lees verder
Alles over Klimplanten

Alles over Klimplanten

Klimplanten zijn ideaal voor de kleine tuin. Ze nemen weinig ruimte in, maar bloeien rijk! Saaie muren en kale schuttingen veranderen in prachtige groene wanden.

Lees verder
Alles over Vaste planten

Alles over Vaste planten

Vaste planten geven veel kleur en vorm aan de tuin. Ideaal voor gemengde borders, of speciale vaste planten borders en prairieborders met siergrassen.

Lees verder
Alles over bomen en bomen voor de kleine tuin

Alles over Bomen

Een boom is onmisbaar in de tuin. Deze geeft hoogte, vorm en veel sierwaarde. Over de verschillende soorten, groenblijvende bomen, bloeiende bomen. En over Standplaats, Verzorging en Snoeien.

Lees verder

Alles over Struiken en Heesters

Struiken zijn onmisbaar in de tuin. Ze geven vorm en structuur. Over de verschillende soorten, groenblijvende struiken, bloeiende heesters.. En over Standplaats, Verzorging en Snoeien.

Lees verder