Een tuin met alleen maar potten (21m²)

Heb je een tuin met alleen maar tegels, zoals bijvoorbeeld een patio of een balkon? Of woon je in een huurhuis waar je geen planten mag aanplanten in volle grond? Geen probleem, ook een heuse pottentuin is een mogelijkheid! Meestal kost een tuin met alleen maar potten wel wat meer onderhoud, maar je kunt hele leuke combinaties maken en oneindig blijven schuiven met je potten en bakken door de seizoenen heen. Zo heb je jaarrond een mooie potten border!

In onze eigen Facebookgroep voor de kleine tuin, kwamen dit een wel heel kleurrijke tuin tegen met alleen maar potten. Het gaat om een smalle tuin van 3 meter breed bij 7 meter lang. Gelukkig past er nog een tafeltje met 2 stoelen in en zelfs een ligbed! In de tuin worden veel eenjarigen gebruikt, die zorgen voor een vrolijk en bont geheel. Het resultaat van heel wat uren, liefde en aandacht mag er zijn: een opvallende en kleurrijke tuin, vol met prachtige bloemen!

We kregen meer leuke foto’s van mensen met tuinen vol met potten of een mooie potten hoek. Met verschillende potten en bakken creëer je een mooi en sfeervol hoekje in de tuin. Ook zijn potten goed te gebruiken op het terras, of bij (of onder) een overkapping, schaduwdoek of zonwering.

Zelf een potten tuin realiseren?

Wil je ook graag een tuin vol met (of alleen maar met) potten en bakken maken? In ons eerdere artikel geven we heel veel tips voor tuinieren en planten in potten en bakken.

Hoe ziet jouw potten tuin er uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *