Een tuin met alleen maar potten (21m²)

Heb je een tuin met alleen maar tegels, zoals bijvoorbeeld een patio of een balkon? Of woon je in een huurhuis waar je geen planten mag aanplanten in volle grond? Geen probleem, ook een heuse pottentuin is een mogelijkheid! Meestal kost een tuin met alleen maar potten wel wat meer onderhoud, maar je kunt hele leuke combinaties maken en oneindig blijven schuiven met je potten en bakken door de seizoenen heen. Zo heb je jaarrond een mooie potten border!

In onze eigen Facebookgroep voor de kleine tuin, kwamen dit een wel heel kleurrijke tuin tegen met alleen maar potten. Het gaat om een smalle tuin van 3 meter breed bij 7 meter lang. Gelukkig past er nog een tafeltje met 2 stoelen in en zelfs een ligbed! In de tuin worden veel eenjarigen gebruikt, die zorgen voor een vrolijk en bont geheel. Het resultaat van heel wat uren, liefde en aandacht mag er zijn: een opvallende en kleurrijke tuin, vol met prachtige bloemen!

We kregen meer leuke foto’s van mensen met tuinen vol met potten of een mooie potten hoek. Met verschillende potten en bakken creëer je een mooi en sfeervol hoekje in de tuin. Ook zijn potten goed te gebruiken op het terras, of bij (of onder) een overkapping, schaduwdoek of zonwering.

Zelf een potten tuin realiseren?

Wil je ook graag een tuin vol met (of alleen maar met) potten en bakken maken? In ons eerdere artikel geven we heel veel tips voor tuinieren en planten in potten en bakken.

Hoe ziet jouw potten tuin er uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Korting op tuinplanten bij Directplant.nl

Actie: Korting op tuinplanten!

Profiteer van onze nieuwe samenwerking met Directplant en krijg korting op je tuinplanten!

Lees verder
Stoere en robuuste planten

5×5 Stoere planten voor Vaderdag

Welke van deze robuuste planten met weinig onderhoud staan in jouw tuin?
En welke planten zou je nog graag willen (al dan niet voor Vaderdag)?

Lees verder