Onze Bananenbomen

Hoewel een banaan (Musa) natuurlijk niet echt een boom is, kunnen bananen deze rol zeker vervullen voor een kleine tuin.

Een Musa geeft ook meteen een exotisch sfeertje. Alsof je het hele jaar op vakantie bent!

Het is ook een prachtige plant om te zien groeien. In het vroege voorjaar lijkt het nog niet veel, maar zodra de dagen (en vooral ook nachten) warmer worden, maakt de banaan alweer snel meters. In de zomer produceert een beetje Musa elke week wel een nieuw blad. Ik kan daar echt van genieten en zou niet meer zonder willen.

Bananen in onze eigen stadstuin

In onze kleine tuin hebben we twee bananen: Musa basjoo (vezelbanaan) en Musa sikkimensis (Darjeelingbanaan).

Musa basjoo

De basjoo heeft al meerdere winters overleefd (hoewel deze wel een keer opnieuw uitgelopen is vanaf de wortel). Dit jaar is de basjoo zo’n 3 meter hoog en krijgt de banaan wekelijks een nieuw blad. Op het moment van schrijven, tellen we 6 pups.

Musa sikkimensis

De sikkimensis is onze nieuwe aanwinst (met dank aan kwekerij de Groene Prins). De sikkimensis heeft hier nog geen winter meegemaakt, maar we verwachten geen grote problemen, gezien de beschutte standplaats. Momenteel is deze banaan zo’n 1,5 meter hoog en ook deze heeft al 3 pups.

Heb jij ook een bananenboom in jouw kleine tuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

kleine tuin met hoogteverschil en kleurige potten

Tuin vol kleurige potten van Jennifer (35m²)

In Rotterdam vind je de kleine maar zonnige tuin van Jennifer, met zo’n 50 kleurige potten. Jennifer maakt graag mooie combinaties met verschillende potten en planten en wisselt hierin ook regelmatig. Zo is de tuin telkens weer net even anders!

Lees verder
Groene daktuin in Den Haag

Daktuin vol bloemen en planten van Conny (80m²)

Vlakbij het centrum van Den Haag is deze bloemrijke daktuin gerealiseerd. Het groene dakterras vol met bloemen en planten is maar liefst 80m²!

Lees verder
Meer privacy met leibomen in de tuin

Leibomen voor meer privacy in je tuin

Wil je zoveel mogelijk groen in je tuin, terwijl de ruimte beperkt is? Denk dan aan leibomen! Een leiboom neemt weinig ruimte in, maar heeft veel voordelen: Een leiboom geeft beschutting, schaduw, een mooi uitzicht en bovenal: meer privacy in je tuin!

Lees verder