Onze Bananenbomen

Hoewel een banaan (Musa) natuurlijk niet echt een boom is, kunnen bananen deze rol zeker vervullen voor een kleine tuin.

Een Musa geeft ook meteen een exotisch sfeertje. Alsof je het hele jaar op vakantie bent!

Het is ook een prachtige plant om te zien groeien. In het vroege voorjaar lijkt het nog niet veel, maar zodra de dagen (en vooral ook nachten) warmer worden, maakt de banaan alweer snel meters. In de zomer produceert een beetje Musa elke week wel een nieuw blad. Ik kan daar echt van genieten en zou niet meer zonder willen.

Bananen in onze eigen stadstuin

In onze kleine tuin hebben we twee bananen: Musa basjoo (vezelbanaan) en Musa sikkimensis (Darjeelingbanaan).

Musa basjoo

De basjoo heeft al meerdere winters overleefd (hoewel deze wel een keer opnieuw uitgelopen is vanaf de wortel). Dit jaar is de basjoo zo’n 3 meter hoog en krijgt de banaan wekelijks een nieuw blad. Op het moment van schrijven, tellen we 6 pups.

Musa sikkimensis

De sikkimensis is onze nieuwe aanwinst (met dank aan kwekerij de Groene Prins). De sikkimensis heeft hier nog geen winter meegemaakt, maar we verwachten geen grote problemen, gezien de beschutte standplaats. Momenteel is deze banaan zo’n 1,5 meter hoog en ook deze heeft al 3 pups.

Heb jij ook een bananenboom in jouw kleine tuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Minivijver inspiratie, ideeën en tips

25x Minivijver inspiratie

Wil jij ook graag een minivijver in je tuin, maar ben je nog op zoek naar inspiratie en ideeën voor een mooie minivijver die past bij jouw kleine tuin en tuinstijl? Na een oproep ontvingen wij heel wat mooie plaatjes van minivijvers. Geniet mee!

Lees verder
Patiotuin inspiratie

11x Patiotuin inspiratie en Tips voor je patio

Ook al heb je nog zo weinig ruimte in je tuin en alleen maar verharding, zelfs dan is het mogelijk om er een leuke en groene tuin van te maken: Maak een mooie patiotuin!

Lees verder
Hoe kan je zelf een geveltuin maken? Waar moet je om denken?

Hoe maak je een geveltuin?

Wat is een geveltuin? Wat zijn de voordelen? Hoe maak je een groene gevel en waar moet je rekening mee houden bij de aanleg en het onderhoud?

Lees verder