Eerste lentedag in onze kleine tuin

Het is weer lente! Hier vieren we dat met bloesem, de laatste winterbloeiers en voorjaarsbloeiende bloembollen.

Heerlijk om de tuin telkens weer helemaal tot leven te zien komen!

Elk jaar mogen we hier genieten van de uitbundige bloesem van de Magnolia soulangeana in de tuin van de buren. Precies achter de muur voor onze fruittuin in pot, staat een mooie grote Magnolia. Ondanks dat deze al vaker flink teruggesnoeid is, is het nog altijd een mooie grote (eigenlijk te grote) boom. Gelukkig zijn er ook Magnolia’s die kleiner blijven.

Ook het jonge perzik leiboompje staat nu vol in bloesem. Het duurde even voordat de knoppen uitkwamen, maar inmiddels kleurt de tuinmuur roze. Het is overigens een Revita perzik, die geen last heeft van krulziekte. Ideaal, want zo blijf je na de bloesem lang genieten van het mooie blad en hopelijk dit jaar ook van de eerste perziken!

Natuurlijk zijn ook de eerste bloembollen alweer te zien. De krokussen staan te bloeien in ons mini gazon en de narcissen staan te bloeien langs de randen van de borders. Ook op plekken waar we ze niet hebben geplant zijn inmiddels narcissen te vinden (nadat er op verschillende plekken oude plantgaten zijn opgevuld met grond uit andere delen van de tuin (potgrond was afgelopen jaar zeldzaam goed af en toe).

Hoe ziet jouw voorjaarstuin er uit?

Stuur jouw voorjaar tuinfoto’s per email en wie weet, zie je jouw foto’s straks hier op de site. Uiteraard met naamsvermelding, als je dat wilt. Van alle inzending maken we een selectie, die we plaatsen in een fotoblog van dit voorjaar.

Zien we jouw foto’s straks ook op de website?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *