Kleine tuinen van Bovenaf

Een veel gestelde vraag bij het delen van tuinfoto’s is “Hoe groot is de tuin nu precies?”. Ook wordt er vaak gevraagd om overzichtsfoto’s, zodat een goed beeld ontstaat van de tuin. Ideaal om te vergelijken met de eigen tuin, of om idee├źn op te doen.

We hebben namelijk allemaal (in meer of mindere mate) dezelfde uitdaging: Hoe benut je de beperkte ruimte van je kleine tuin optimaal, om al je tuinwensen te kunnen realiseren (of in elk geval een groot deel hiervan)?

Omdat deze “van bovenaf” tuinfoto’s graag bekeken worden, wijden we af en toe een compleet fotoblog aan dit soort tuinfoto’s. De foto’s zijn gedeeld in onze eigen Facebookgroep voor de Kleine Tuin, of via onze social media kanalen, waaronder Twitter.

Van patiotuin, tegeltuin, tot stadstuin. Kleine tuinen en hele kleine tuinen. Smalle, lange tuinen en ondiepe tuinen…

Maar vooral veel groene tuinen! Daar houden wij van!

Nog meer inspiratie en bovenaanzichten van de kleine tuinen van onze volgers en bezoekers.

De kleinste tuin is slechts 6m2 en de grootste 97m2. Deze laatste tuin (en enige grotere tuin) is ingesloten door omliggende gebouwen en raampartijen met uitzicht op de tuin. Gelukkig is er door het vele groen minder inkijk dan je misschien zou denken.

Zelfs de allerkleinste tuinen worden vertegenwoordigd, waaronder een tuin van 0m2! Hoe dat kan? Er is in dit geval geen (voor)tuin, maar er zijn enkele potten op de straat geplaatst en enkele tegels gewipt. Wat ons betreft mag dat vaker gedaan worden (zolang er geen hinder of te kleine doorgang ontstaat).

Wil jij ook jouw kleine tuin van bovenaf laten zien?

Stuur ons ook jouw tuinfoto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Zo krijg je een

Zo krijg je een balkon vol bloemen en blije beestjes

Hoe maak je van jouw balkon een groen paradijsje? Suzanne en Friederike van @spreadyourbalconylove geven graag tips en inspiratie om je balkon te vergroenen.

Lees verder
Alles over lavendel soorten en verzorging (Lavandula)

Lavendel soorten en verzorging

Wat zijn de beste soorten lavendel? Hoe verzorg je lavendel? Lees alles over de vele lavendel soorten en de verzorging.

Lees verder
kleur en bloei in voorjaar in de prairietuin, vaste planten tuin of siergrassen tuin

Hoe zorg je in een prairietuin voor bloei in het voorjaar?

Welke planten zijn geschikt voor een prairietuin en bloeien in het voorjaar? Welke combinaties kan je maken voor bloei in de lente?

Lees verder