Kleine tuinen van Bovenaf

Een veel gestelde vraag bij het delen van tuinfoto’s is “Hoe groot is de tuin nu precies?”. Ook wordt er vaak gevraagd om overzichtsfoto’s, zodat een goed beeld ontstaat van de tuin. Ideaal om te vergelijken met de eigen tuin, of om ideeën op te doen.

We hebben namelijk allemaal (in meer of mindere mate) dezelfde uitdaging: Hoe benut je de beperkte ruimte van je kleine tuin optimaal, om al je tuinwensen te kunnen realiseren (of in elk geval een groot deel hiervan)?

Omdat deze “van bovenaf” tuinfoto’s graag bekeken worden, wijden we af en toe een compleet fotoblog aan dit soort tuinfoto’s. De foto’s zijn gedeeld in onze eigen Facebookgroep voor de Kleine Tuin, of via onze social media kanalen, waaronder Twitter.

Van patiotuin, tegeltuin, tot stadstuin. Kleine tuinen en hele kleine tuinen. Smalle, lange tuinen en ondiepe tuinen…

Maar vooral veel groene tuinen! Daar houden wij van!

Nog meer inspiratie en bovenaanzichten van de kleine tuinen van onze volgers en bezoekers.

De kleinste tuin is slechts 6m2 en de grootste 97m2. Deze laatste tuin (en enige grotere tuin) is ingesloten door omliggende gebouwen en raampartijen met uitzicht op de tuin. Gelukkig is er door het vele groen minder inkijk dan je misschien zou denken.

Zelfs de allerkleinste tuinen worden vertegenwoordigd, waaronder een tuin van 0m2! Hoe dat kan? Er is in dit geval geen (voor)tuin, maar er zijn enkele potten op de straat geplaatst en enkele tegels gewipt. Wat ons betreft mag dat vaker gedaan worden (zolang er geen hinder of te kleine doorgang ontstaat).

Wil jij ook jouw kleine tuin van bovenaf laten zien?

Stuur ons ook jouw tuinfoto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

kersenbloesem

Bloeiend in het leven: de kersenbloesem

Het frisse uiterlijk van de kersenbloesem zorgt ervoor dat jouw tuin net iets meer leeft. Wist je ook dat deze bloemsoort ook een speciale betekenis heeft in andere landen in de wereld?

Lees verder
Kleurrijke stadstuin van Jilca in Hulst (60m2)

Kleurrijke stadstuin van Jilca (60m²)

Binnen de stadswallen van Hulst vind je deze kleurrijke tuin. Doordat wit is gebruikt als basis, vallen alle pasteltinten extra goed op! De klimplanten nemen weinig ruimte in, maar zullen de tuin met de jaren steeds verder vergroenen.

Lees verder
Welke planten snoeien in februari? En welke juist niet?

Wat kan je al snoeien in februari?

Welke planten moet je snoeien in februari? Welke planten kan je nu snoeien? En welke planten moet je juist niet in februari snoeien?

Lees verder