De exotische tuin van Rinus (72m²)

De tuin van Rinus bestaat uit een uitgebreide verzameling exoten.

Deze Veenendaalse achtertuin is niet heel klein: 6 bij 12 meter.

Hoewel begonnen is met inheemse planten, is de tuin steeds meer veranderd in een echte exoten tuin. Bamboe en Trachycarpus waren de eerste aanwinsten. Inmiddels zijn er vele prachtige exoten terug te vinden in de tuin en is als het ware een uitgebreide verzameling subtropische planten ontstaan.

Exoten verzameling

In de tuin staan onder andere palmen (Trachycarpus fortunei), bananen (Musa basjoo), een boomvaren (Dicksonia antartica), rijstpapierplant (Tetrapanax papyrifera) en wollemia (Wollemia nobilis). Dicht bij het huis staat een enorme Camellia als boom.

Winterbescherming

Hoewel veel van de planten in deze tuin niet beschermd worden in de winter, krijgen de bananen en siergembers wel winter bescherming. Deze worden beschermd tegen de kou met een laag blad. Ook de boomvaren krijgt een dergelijke bescherming tegen de vorst en in geval van een strenge winter, wordt er tevens een verwarmingskabel (of kerstlampjes) gebruikt om de boomvaren te beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

kleine tuin met hoogteverschil en kleurige potten

Tuin vol kleurige potten van Jennifer (35m²)

In Rotterdam vind je de kleine maar zonnige tuin van Jennifer, met zo’n 50 kleurige potten. Jennifer maakt graag mooie combinaties met verschillende potten en planten en wisselt hierin ook regelmatig. Zo is de tuin telkens weer net even anders!

Lees verder
Groene daktuin in Den Haag

Daktuin vol bloemen en planten van Conny (80m²)

Vlakbij het centrum van Den Haag is deze bloemrijke daktuin gerealiseerd. Het groene dakterras vol met bloemen en planten is maar liefst 80m²!

Lees verder

Groene stadstuin zonder einde van Marianne (75m²)

Een tuin in Rotterdam van 75m² die oneindig groot lijkt! Hoe dat kan? Er is (bijna) geen afscheiding naar de buren…

Lees verder