De Seizoenen tuin van Géra (60m²)

In Amersfoort ligt de mooie groene tuin van Géra, die elk seizoen anders is!

De tuin van deze tussenwoning is 5 bij 12 meter.

Eenentwintig jaar geleden, bij de aankoop van het huis, was de tuin niet meer dan een schuurtje, grindpad, 2 ingegraven speciekuipen en een onkruidvlakte met wat aardbeien…

Inmiddels is het uitgegroeid tot een prachtig plantenparadijs!

Door lekkages in het schuurtje werd besloten om dit af te breken. Dit heeft de tuin totaal getransformeerd! De roos is hierdoor uitgegroeid tot een prachtig exemplaar, die de hele achterwand van het terras bedekt. Dit zorgt voor een fantastisch uitzicht vanuit het huis.

Geen last (meer) van slakken

De tuin begon met borders in Engelse stijl, maar omdat er veel last was van slakken, zijn veel planten vervangen door soorten die niet (of minder) in trek zijn bij slakken. De Hemerocallis is wel gebleven en die wordt beschermd met knoflook.

Géra is gek op de mooie David Austin rozen. Ze kan enorm genieten van de uitbundige bloei van haar sterke en gezonde rozen. De perzik kleurige roos is Rosa ‘Charles Austin’, de witte roos is de ‘Maria Mathilda’ en de grote klimroos achterin bij het terras is de ‘City of York’.

Momenteel steelt de Viburnum de show!

“De kracht van mijn tuin zit ‘m in de wisselbloei van de seizoenen”

“Ik zou het ‘de seizoenentuin’ willen noemen”, vertelt Géra. Er is dan ook goed nagedacht over opeenvolging in bloei door de seizoenen heen.

“Waar eerst bij de vijvertjes de daglelie (hemerocallis) bloeit, bloeit later de Ligularia prezwalskii.

In het achtervak bloeien nu de ooievaarsbekken, later een andere Hemerocallis en Hypericum met rozen. Opgevolgd in juli door de Lysimachia clethroides (met witte pluimen) en Chelone obliqua.

Linksachter bloeit nu de Weigela ruby, opgevolgd door de jasmijn die ernaast staat. Het is een heel uitgekiend plan.”

Bekijk ook:

kleine tuin met hoogteverschil en kleurige potten

Tuin vol kleurige potten van Jennifer (35m²)

In Rotterdam vind je de kleine maar zonnige tuin van Jennifer, met zo’n 50 kleurige potten. Jennifer maakt graag mooie combinaties met verschillende potten en planten en wisselt hierin ook regelmatig. Zo is de tuin telkens weer net even anders!

Lees verder
Groene daktuin in Den Haag

Daktuin vol bloemen en planten van Conny (80m²)

Vlakbij het centrum van Den Haag is deze bloemrijke daktuin gerealiseerd. Het groene dakterras vol met bloemen en planten is maar liefst 80m²!

Lees verder

Groene stadstuin zonder einde van Marianne (75m²)

Een tuin in Rotterdam van 75m² die oneindig groot lijkt! Hoe dat kan? Er is (bijna) geen afscheiding naar de buren…

Lees verder