De stadstuin van Kim (24m²)

Midden in Utrecht heeft Kim een waar paradijsje gemaakt van haar stadstuin.

Door het (gedurfde) kleurgebruik en de gekozen planten, ademt het echt de vakantiesfeer, die ze ook graag wilde realiseren. Weer een mooi voorbeeld dat laat zien dat je geen grote tuin nodig hebt, om er wat moois van te maken. De tuin is vrij smal (slechts 2,70) en 9 meter diep.

Een vakantiesfeer in eigen tuin, dat wilde ik graag creëren.

Ik heb een donker huis, dus heb ik de muur waar ik op uitkijk vanuit de woonkamer en keuken geel gemaakt, zodat ik een zonnig uitzicht heb. Ook in de winter. Heel fijn! Daar heb ik ook mijn zithoek gemaakt waar ik kan eten en werken (ik heb een eigen tekstbureau en werk vanuit huis). 

Op het terras heb ik bij de keukenramen bloembakken met fleurige bloemen, waaronder Oost-Indische kers en petunia’s. Die zie ik ook vanuit de keuken, gezellig! Verder staan en hangen daar nog veel meer potten met bloemen.

Links in de tuin heb ik een smalle schaduwborder die ik helemaal heb volgezet. Ik houd van lekker wild en niet aangeharkt. In de border staat elk deel van het jaar wel wat in bloei: in het voorjaar bijvoorbeeld longkruid en bloembollen, wat later rododendron, akelei en geraniums en in de zomer hortensia’s en duizendknoop. Ik heb ontzettend veel bijen en hommels in de tuin, echt geweldig. 

Links achterin de border, bijna onzichtbaar heb ik een compostvat staan, waarin ik mijn eigen compost maak. Ik verbouw namelijk wat groenten en fruit in mijn stadstuin. De compost gebruik ik daarvoor. Daarnaast heb ik nog een klein moestuintje in een buurttuin om de hoek. Met mijn moestuinproject Moesmeisje, help ik andere mensen in de stad met allerlei tips over moestuinieren in het klein.

Aan weerskanten van mijn tuinbank heb ik veel losse potten staan. Ik werk de hoogte in, zodat ik toch veel kwijt kan. De potten staan op de grond, op boomstammetjes en op 2 opbergboxen waar tuinspullen inzitten. In de potten staan cucameloen, peterselie, citroenmelisse, selderie, lente-ui, basilicum, tijm en wilde marjolein. Aan de bank zelf hangen nog 2 bakken en een pot met munt, rozemarijn, lavendel en aardbeien.

Omdat ik achterin tegen een depressieve grijze muur aankeek, heb ik een grote bamboe achterin staan en hoge witte, oude louvredeuren gekocht. Die steken mooi af tegen de felblauwe muur. 


Ik vind het leuk om mensen te inspireren en te laten zien dat je geen grote tuin hoeft te hebben om er een paradijsje van te maken en zelf wat groenten, fruit en kruiden te verbouwen. Ik heb nu constant het gevoel dat ik op vakantie ben en dat is heerlijk!

Wil je meer weten over Kim, haar stadstuin, of haar moestuinproject? Bezoek dan haar website Moesmeisje.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Zo krijg je een

Zo krijg je een balkon vol bloemen en blije beestjes

Hoe maak je van jouw balkon een groen paradijsje? Suzanne en Friederike van @spreadyourbalconylove geven graag tips en inspiratie om je balkon te vergroenen.

Lees verder
kleine tuin met hoogteverschil en kleurige potten

Tuin vol kleurige potten van Jennifer (35m²)

In Rotterdam vind je de kleine maar zonnige tuin van Jennifer, met zo’n 50 kleurige potten. Jennifer maakt graag mooie combinaties met verschillende potten en planten en wisselt hierin ook regelmatig. Zo is de tuin telkens weer net even anders!

Lees verder
Groene daktuin in Den Haag

Daktuin vol bloemen en planten van Conny (80m²)

Vlakbij het centrum van Den Haag is deze bloemrijke daktuin gerealiseerd. Het groene dakterras vol met bloemen en planten is maar liefst 80m²!

Lees verder