Monique’s Groene oase van rust (60m²)

Op steenworp afstand van het strand (in Monster), vind je de tuin van Monique. Een tuin met veel groen, een rustige uitstraling en een aantal Japanse invloeden. De tuin is 6 meter breed en 10 meter diep.

Direct bij het huis is er een vlonderterras met overkapping, waar je heerlijk kunt zitten met uitzicht op de tuin. Vanaf het terras loop je over het sfeervolle klinkerpad dat het gazon doorkruist naar achteren, naar een iets verhoogde vlonder. Bij deze vlonder achter in de tuin ligt de koivijver. Overal waar je kijkt in de tuin is het groen. De volwassen bomen en struiken (waaronder een 30 jaar oude esdoorn en grote vijgenboom) zorgen voor veel groen en een bijzondere sfeer.

Japanse invloeden

De gemetselde vierkante vijver met koikarpers vormt een belangrijk onderdeel van deze tuin. De tuin bestaat vooral uit veel groen, met her en der wat bloeiende accenten. De beplanting geeft daardoor een mooie en rustige uitstraling. Verder vind je er ook snoeivormen, sierlijke potten en bakken, evenals een stenen Japanse lantaarn. Het enige wat nog mist is een mooie Japanse esdoorn bij de vijver.

(Hele) grote bomen

In de tuin staat een grote esdoorn. Deze boom is 30 jaar geleden als zaadje aan komen waaien en inmiddels uitgegroeid tot volwassen boom! De esdoorn geeft met zijn dikke stam veel sfeer. Eigenlijk wordt een esdoorn veel te groot voor dit formaat tuin. Om de boom niet al te groot te laten worden, wordt deze om het jaar flink gesnoeid. Toch geeft de esdoorn nog altijd vrij veel schaduw. Heerlijk in hete zomers, maar wel iets om rekening mee te houden bij het kiezen van planten. Aan de andere kant van de tuin staat een vijgenboom, die ook al een flink formaat heeft. Achterin de tuin, bij de vijver, is er nog de olijfboom.

Doorkijkje naar groenstrook

Achter de tuin ligt een afgesloten groenstrook. De schutting is bewust deels open gelaten, om een doorkijkje te creëren. Zo lijkt de tuin groter dan deze eigenlijk is. Zeker in de zomer, als de struiken in de groenstrook in blad staan, maakt dit de tuin nog groener. Ook is het een mooie manier om meer dieren en vogels in je tuin te krijgen.

Door de jaren ontstaan

De tuin van Monique is niet in een keer ontworpen, maar door de jaren heen ontstaan. Zo is er telkens weer wat aangepast. Sinds vijf jaar is de indeling echter helemaal naar wens. Monique is nog iedere dag blij met haar mooie groene tuin, compleet met bomen, gazon, koivijver en overkapping. Gelijk heeft ze!

Hoe ziet jouw tuin er uit?

Ben jij ook trots op je kleine tuin? Reageer op dit bericht, of mail ons. Wellicht is jouw tuin straks te zien in onze rubriek “de kleine Tuin van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

kleine tuin met hoogteverschil en kleurige potten

Tuin vol kleurige potten van Jennifer (35m²)

In Rotterdam vind je de kleine maar zonnige tuin van Jennifer, met zo’n 50 kleurige potten. Jennifer maakt graag mooie combinaties met verschillende potten en planten en wisselt hierin ook regelmatig. Zo is de tuin telkens weer net even anders!

Lees verder
Vijverplanten voor een vijver, kleine vijver of mini-vijver

Vijverplanten voor een (kleine) vijver

Een vijver is een waardevolle toevoeging van je tuin en biedt een uitgelezen kans om prachtige vijverplanten te planten. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van vijverplanten? En wat zijn de mooiste planten voor je (kleine) vijver of mini-vijver?

Lees verder
Vrolijk gele bloemen voor Pasen

7 Vrolijk gele bloemen voor Pasen

Geel is natuurlijk de kleur van Pasen.. Vrolijk je tuin (of huis) op met deze 7 planten met gele bloemen, die rond Pasen bloeien.

Lees verder