Monique’s Groene oase van rust (60m²)

Op steenworp afstand van het strand (in Monster), vind je de tuin van Monique. Een tuin met veel groen, een rustige uitstraling en een aantal Japanse invloeden. De tuin is 6 meter breed en 10 meter diep.

Direct bij het huis is er een vlonderterras met overkapping, waar je heerlijk kunt zitten met uitzicht op de tuin. Vanaf het terras loop je over het sfeervolle klinkerpad dat het gazon doorkruist naar achteren, naar een iets verhoogde vlonder. Bij deze vlonder achter in de tuin ligt de koivijver. Overal waar je kijkt in de tuin is het groen. De volwassen bomen en struiken (waaronder een 30 jaar oude esdoorn en grote vijgenboom) zorgen voor veel groen en een bijzondere sfeer.

Japanse invloeden

De gemetselde vierkante vijver met koikarpers vormt een belangrijk onderdeel van deze tuin. De tuin bestaat vooral uit veel groen, met her en der wat bloeiende accenten. De beplanting geeft daardoor een mooie en rustige uitstraling. Verder vind je er ook snoeivormen, sierlijke potten en bakken, evenals een stenen Japanse lantaarn. Het enige wat nog mist is een mooie Japanse esdoorn bij de vijver.

(Hele) grote bomen

In de tuin staat een grote esdoorn. Deze boom is 30 jaar geleden als zaadje aan komen waaien en inmiddels uitgegroeid tot volwassen boom! De esdoorn geeft met zijn dikke stam veel sfeer. Eigenlijk wordt een esdoorn veel te groot voor dit formaat tuin. Om de boom niet al te groot te laten worden, wordt deze om het jaar flink gesnoeid. Toch geeft de esdoorn nog altijd vrij veel schaduw. Heerlijk in hete zomers, maar wel iets om rekening mee te houden bij het kiezen van planten. Aan de andere kant van de tuin staat een vijgenboom, die ook al een flink formaat heeft. Achterin de tuin, bij de vijver, is er nog de olijfboom.

Doorkijkje naar groenstrook

Achter de tuin ligt een afgesloten groenstrook. De schutting is bewust deels open gelaten, om een doorkijkje te creëren. Zo lijkt de tuin groter dan deze eigenlijk is. Zeker in de zomer, als de struiken in de groenstrook in blad staan, maakt dit de tuin nog groener. Ook is het een mooie manier om meer dieren en vogels in je tuin te krijgen.

Door de jaren ontstaan

De tuin van Monique is niet in een keer ontworpen, maar door de jaren heen ontstaan. Zo is er telkens weer wat aangepast. Sinds vijf jaar is de indeling echter helemaal naar wens. Monique is nog iedere dag blij met haar mooie groene tuin, compleet met bomen, gazon, koivijver en overkapping. Gelijk heeft ze!

Hoe ziet jouw tuin er uit?

Ben jij ook trots op je kleine tuin? Reageer op dit bericht, of mail ons. Wellicht is jouw tuin straks te zien in onze rubriek “de kleine Tuin van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Geniet van het buitenleven met mooie en stijlvolle tuinmeubels

Geniet van het goede buitenleven deze zomer

Buiten eten, lang tafelen, lekker loungen, heerlijk dagdromen en zomers genieten in je eigen tuin… klinkt als de ideale zomer, toch? Realiseer een ontspannen vakantiegevoel in je tuin met comfortabele en stijlvolle tuinmeubels, sfeervolle verlichting en natuurlijk veel groen.

Lees verder
Minivijver inspiratie, ideeën en tips

25x Minivijver inspiratie

Wil jij ook graag een minivijver in je tuin, maar ben je nog op zoek naar inspiratie en ideeën voor een mooie minivijver die past bij jouw kleine tuin en tuinstijl? Na een oproep ontvingen wij heel wat mooie plaatjes van minivijvers. Geniet mee!

Lees verder
Komen muggen af op licht? Feit of fabel?

Zomeravonden zonder muggen: Licht uit of aan?

Feit of fabel: komen muggen echt af op het licht? Hoe voorkom je dat je wordt gestoken?

Lees verder