De daktuin van Thea en Louis

Op het Zeeburgereiland in Amsterdam, genieten Thea en Louis van al hun bloemen in vrolijke kleuren.

Als je de tuin ziet, dan zou je niet meteen zeggen dat het hier gaat om een daktuin op de zesde verdieping. Het is een zee van kleurrijke bloemen. En als bonus is er het mooie uitzicht!

Het was wel even wennen voor Thea en Louis, aangezien ze voorheen een huis met tuin hadden. Toch is het eerst zo saaie dakterras helemaal omgetoverd tot een prachtige bloementuin.

Bij het realiseren van haar daktuin, werd Thea geïnspireerd door een foto die ze had bewaard uit een tijdschrift. Hierop was een groene oase te zien, midden op een dakterras ergens in Parijs.

De daktuin van maar liefst 40m² is niet alleen voor henzelf enorm genieten, maar ook bijen en vogels weten de tuin op de zesde verdieping te vinden.

Om te zorgen voor voldoende privacy is als afscheiding gekozen voor een combinatie van een klimophaag (Hedera) en glansmispel (Photinia) in leivorm.

Naast de planten die redelijk goed bestand zijn tegen het leven op hoogte, wordt er ook veel gebruik gemaakt van zomerbloeiers. Hoewel dit wat meer werk kost, zorgen juist deze voor de uitbundige kleurenzee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Patiotuin inspiratie

11x Patiotuin inspiratie en Tips voor je patio

Ook al heb je nog zo weinig ruimte in je tuin en alleen maar verharding, zelfs dan is het mogelijk om er een leuke en groene tuin van te maken: Maak een mooie patiotuin!

Lees verder
Hoe kan je zelf een geveltuin maken? Waar moet je om denken?

Hoe maak je een geveltuin?

Wat is een geveltuin? Wat zijn de voordelen? Hoe maak je een groene gevel en waar moet je rekening mee houden bij de aanleg en het onderhoud?

Lees verder
Zo krijg je een

Zo krijg je een balkon vol bloemen en blije beestjes

Hoe maak je van jouw balkon een groen paradijsje? Suzanne en Friederike van @spreadyourbalconylove geven graag tips en inspiratie om je balkon te vergroenen.

Lees verder