De daktuin van Thea en Louis

Op het Zeeburgereiland in Amsterdam, genieten Thea en Louis van al hun bloemen in vrolijke kleuren.

Als je de tuin ziet, dan zou je niet meteen zeggen dat het hier gaat om een daktuin op de zesde verdieping. Het is een zee van kleurrijke bloemen. En als bonus is er het mooie uitzicht!

Het was wel even wennen voor Thea en Louis, aangezien ze voorheen een huis met tuin hadden. Toch is het eerst zo saaie dakterras helemaal omgetoverd tot een prachtige bloementuin.

Bij het realiseren van haar daktuin, werd Thea geïnspireerd door een foto die ze had bewaard uit een tijdschrift. Hierop was een groene oase te zien, midden op een dakterras ergens in Parijs.

De daktuin van maar liefst 40m² is niet alleen voor henzelf enorm genieten, maar ook bijen en vogels weten de tuin op de zesde verdieping te vinden.

Om te zorgen voor voldoende privacy is als afscheiding gekozen voor een combinatie van een klimophaag (Hedera) en glansmispel (Photinia) in leivorm.

Naast de planten die redelijk goed bestand zijn tegen het leven op hoogte, wordt er ook veel gebruik gemaakt van zomerbloeiers. Hoewel dit wat meer werk kost, zorgen juist deze voor de uitbundige kleurenzee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Privacy met leibomen in je tuin

Leibomen voor meer privacy in je tuin

Wil je zoveel mogelijk groen in je tuin, terwijl de ruimte beperkt is? Denk dan aan leibomen! Een leiboom neemt weinig ruimte in, maar heeft veel voordelen: Een leiboom geeft beschutting, schaduw, een mooi uitzicht en bovenal: meer privacy in je tuin!

Lees verder

Groene stadstuin zonder einde van Marianne (75m²)

Een tuin in Rotterdam van 75m² die oneindig groot lijkt! Hoe dat kan? Er is (bijna) geen afscheiding naar de buren…

Lees verder
Kleurrijke stadstuin van Jilca in Hulst (60m2)

Kleurrijke stadstuin van Jilca (60m²)

Binnen de stadswallen van Hulst vind je deze kleurrijke tuin. Doordat wit is gebruikt als basis, vallen alle pasteltinten extra goed op! De klimplanten nemen weinig ruimte in, maar zullen de tuin met de jaren steeds verder vergroenen.

Lees verder