Hout krijgt tweede leven in bijzondere tuinafscheiding

Maarten en Nico ontwikkelden met hun bedrijf De Buurjongens een bijzondere schutting met hergebruikt hout. Daarmee kan iedereen eenvoudig zelf iets doen voor een beter milieu.

Je schutting staat op instorten, wat nu? En wat doe je met al die mooie oude planken, zomaar weggooien? “Dat is wel heel jammer” dachten Maarten Mulder en Nico Langeveld “En bovendien niet al te duurzaam”. Zo begon de zoektocht naar een mooie bestemming voor deze planken zodat ze een tweede leven zouden krijgen.

Circulaire schutting

Met hun bedrijf Buurjongens ontwierpen ze een schutting waarbij deze oude planken opnieuw gebruikt kunnen worden, de Circulaire schutting. Maarten: “het begon vanuit een duurzaamheidsgedachte, maar tijdens het ontwerpen viel het ons op hoeveel karakter die oude planken hebben”. Het gebruik van verschillende planken en kleuren zorgt voor een bijzonder effect. Het moet uiteindelijk ook gewoon mooi zijn.

Lange levensduur

Maar hoe zit het met de levensduur? Nico: “Om te zorgen dat de Circulaire schutting een lange levensduur heeft maken we gebruik van een nieuw houten frame. Het frame wordt ingevuld met hergebruikte planken.” Deze planken zijn bovendien eenvoudig te vervangen omdat ze in het frame schuiven. Dus mocht een oude plank toch vervangen moeten worden, dan is dat een fluitje van een cent.

Ruimte voor de natuur

En het is niet alleen duurzaam. De Buurjongens maken al langer bijzondere schuttingen met ruimte voor natuur door bijvoorbeeld voedertafeltjes en insectenhotels in hun schuttingen te integreren. Ook bij de Circulaire schutting kun je plantenvakken toevoegen. Dit maakt de Circulaire schutting een ware aanwinst voor je tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

kleine tuin met hoogteverschil en kleurige potten

Tuin vol kleurige potten van Jennifer (35m²)

In Rotterdam vind je de kleine maar zonnige tuin van Jennifer, met zo’n 50 kleurige potten. Jennifer maakt graag mooie combinaties met verschillende potten en planten en wisselt hierin ook regelmatig. Zo is de tuin telkens weer net even anders!

Lees verder
Vijverplanten voor een vijver, kleine vijver of mini-vijver

Vijverplanten voor een (kleine) vijver

Een vijver is een waardevolle toevoeging van je tuin en biedt een uitgelezen kans om prachtige vijverplanten te planten. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van vijverplanten? En wat zijn de mooiste planten voor je (kleine) vijver of mini-vijver?

Lees verder
Vrolijk gele bloemen voor Pasen

7 Vrolijk gele bloemen voor Pasen

Geel is natuurlijk de kleur van Pasen.. Vrolijk je tuin (of huis) op met deze 7 planten met gele bloemen, die rond Pasen bloeien.

Lees verder