Hout krijgt tweede leven in bijzondere tuinafscheiding

Maarten en Nico ontwikkelden met hun bedrijf De Buurjongens een bijzondere schutting met hergebruikt hout. Daarmee kan iedereen eenvoudig zelf iets doen voor een beter milieu.

Je schutting staat op instorten, wat nu? En wat doe je met al die mooie oude planken, zomaar weggooien? “Dat is wel heel jammer” dachten Maarten Mulder en Nico Langeveld “En bovendien niet al te duurzaam”. Zo begon de zoektocht naar een mooie bestemming voor deze planken zodat ze een tweede leven zouden krijgen.

Circulaire schutting

Met hun bedrijf Buurjongens ontwierpen ze een schutting waarbij deze oude planken opnieuw gebruikt kunnen worden, de Circulaire schutting. Maarten: “het begon vanuit een duurzaamheidsgedachte, maar tijdens het ontwerpen viel het ons op hoeveel karakter die oude planken hebben”. Het gebruik van verschillende planken en kleuren zorgt voor een bijzonder effect. Het moet uiteindelijk ook gewoon mooi zijn.

Lange levensduur

Maar hoe zit het met de levensduur? Nico: “Om te zorgen dat de Circulaire schutting een lange levensduur heeft maken we gebruik van een nieuw houten frame. Het frame wordt ingevuld met hergebruikte planken.” Deze planken zijn bovendien eenvoudig te vervangen omdat ze in het frame schuiven. Dus mocht een oude plank toch vervangen moeten worden, dan is dat een fluitje van een cent.

Ruimte voor de natuur

En het is niet alleen duurzaam. De Buurjongens maken al langer bijzondere schuttingen met ruimte voor natuur door bijvoorbeeld voedertafeltjes en insectenhotels in hun schuttingen te integreren. Ook bij de Circulaire schutting kun je plantenvakken toevoegen. Dit maakt de Circulaire schutting een ware aanwinst voor je tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Natuurlijke tuin tips

Tips voor een natuurlijke tuin

Een tuin die niet te netjes hoeft te zijn (en dus minder onderhoud nodig is), een plek voor dieren, vogels en insecten en waar ook jijzelf heerlijk kan genieten? De natuurlijke tuin is in opkomst!

Lees verder

De groene stadstuin van Arie Pieter (25m²)

De groene stadstuin van Arie Pieter in de oude binnenstad van Dordrecht. Een groene oase met maar liefst 11 bomen!

Lees verder
Besparen op tuinieren - tips voor een klein budget in de tuin

Tips voor tuinieren met een klein budget

Hoe kan je besparen op de tuin en tuinieren? Wist je dat je heel veel dure zaken makkelijk zelf maakt? Plus extra bespaartips! Want tuinieren hoeft niet duur te zijn.

Lees verder