Tips voor het kiezen van de juiste grasmaaier voor je kleine tuin

Grasmaaier

Dat je een kleine tuin hebt, betekent natuurlijk niet dat je deze niet net zo mooi kan onderhouden als een grote tuin. Wat een grote rol speelt in het onderhouden en mooi houden van je kleine tuin, is een grasmaaier. Als je hier niet over beschikt of je huidige exemplaar aan vervanging toe is, dan is het goed om te weten hoe je de perfecte grasmaaier voor je tuin selecteert. Wij helpen je daarbij op weg en sommen hieronder een aantal waardevolle tips voor je op.

Zoek naar een grasmaaier die past bij de oppervlakte van je tuin

Voordat je gericht kunt zoeken naar de beste grasmaaier voor je kleine tuin, is het goed om te zoeken naar een type dat past bij jouw tuin. Bepaalde grasmaaiers die gericht zijn op het onderhouden van grote tuinen, heb je voor jouw kleine tuin dan niet nodig. Het is daarom van belang dat je een type kiest dat aansluit bij de grootte van je tuin. Meet de oppervlakte daarom op, zodat je een beter beeld krijgt van het aantal vierkante meters dat je straks gaat maaien. Over het algemeen zijn handmaaiers of elektrische grasmaaiers ideaal voor een kleine tuin. Het is dan ook een aanrader om naar die soorten te zoeken.

Kijk naar de wendbaarheid

Als je op zoek bent naar een nieuwe grasmaaier, is het ook belangrijk om te letten op de wendbaarheid. Het is namelijk wel zo fijn dat je hiermee makkelijk rond de obstakels in je tuin kunt manoeuvreren. De wendbaarheid speelt daar een grote rol in. Kies daarom naar voorkeur voor een grasmaaier die wendbaar is en waarmee het mogelijk is om nauwe bochten te maken. Dat maakt het maaien een stuk eenvoudiger. Vaak zijn handmaaiers hiertoe in staat.

Let op het geluidsniveau

Zit je niet te wachten op een grasmaaier die veel lawaai produceert? Dan is het belangrijk om tijdens je zoektocht ook te letten op het geluidsniveau. Het is voor zowel jezelf als voor je buren vervelend als je grasmaaier veel lawaai maakt. Niet iedere grasmaaier is even stil, dus houd hier rekening mee. Als je geen lawaai wilt veroorzaken, kies dan voor een soort met een laag geluidsniveau. Zo kun je je gazon onderhouden zonder daarbij anderen te storen.

Let op het onderhoud

Sommige grasmaaiers vereisen meer onderhoud dan andere. Daarom is het onderhoud ook een belangrijk aspect om rekening mee te houden tijdens je zoektocht. Heb je geen zin om veel tijd kwijt te zijn aan het onderhouden van het apparaat, dan is het een aanrader om te kiezen voor een soort waar je maar weinig omkijken naar hebt. Over het algemeen staan elektrische grasmaaiers en accu grasmaaiers erom bekend dat ze weinig onderhoud vereisen, dus die zijn het overwegen waard.

Lees reviews van andere kopers

Koop je je grasmaaier online? Dan kan het geen kwaad om vooraf even reviews te lezen van andere kopers. Doe dat als je één of meerdere soorten op het oog hebt. Door reviews van anderen te lezen, kun je extra informatie verkrijgen die voor jou nuttig kan zijn om een definitieve keuze te maken. Andere kopers kunnen je bijvoorbeeld meer vertellen over de prijs-kwaliteitsverhouding, het geluidsniveau en het onderhoud.

Deze tips hierboven helpen je op weg om de beste grasmaaier te kiezen voor je kleine tuin. Doe je een succesvolle aankoop, dan heb je daar jarenlang plezier van. Durf er zeker in te investeren, want het speelt een grote rol in hoe jouw tuin erbij komt te liggen. Als je waarde hecht aan een mooie tuin en prachtig gazon, dan heb je een grasmaaier zeker nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Blauwe metselbij

Help de Blauwe Metselbij – Tips van de bijenstichting

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Ze zijn belangrijke bestuivers voor veel planten en gewassen. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In samenwerking met de Bijenstichting, geven we tips voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.

Lees verder
Welke klimplanten en leibomen voor een zuidmuur in volle zon?

Welke klimplanten en leibomen kunnen tegen een zuidmuur?

Klimplanten zijn ideaal voor een kleine tuin. Maar welke klimplanten en leibomen kunnen tegen een zuidmuur in de volle zon?

Lees verder