Dit zijn de manieren om door middel van tuinhout je kleine tuin groter te doen lijken

Tuinhout

In veel huizen is de beschikbare tuinruimte vaak klein. Maar zelfs een kleine tuin kan groter lijken met een vleugje creativiteit en strategische planning. Dit artikel bespreekt verschillende manieren waarop je tuinhout kunt gebruiken om je kleine tuin groter te doen lijken.

Een houten terras installeren

De eerste manier om door middel van tuinhout je kleine tuin groter te doen lijken, is door een houten terras te installeren. Een houten terras zorgt ervoor dat je een vlakke en natuurlijke ondergrond creëert waarop je bijvoorbeeld tuinmeubelen of planten kunt plaatsen. Hierdoor lijkt de ruimte al meteen groter en maak je optimaal gebruik van de beschikbare oppervlakte. Bovendien voegt het warmte en sfeer toe aan je tuin. Als je dus je kleine tuin visueel groter wil laten lijken, is hout voor buiten voor een houten terras noodzaak.

Tuinranden maken

Het creëren van tuinranden is een andere effectieve manier om met tuinhout je kleine tuin groter te doen lijken. Tuinranden helpen om verschillende secties in je tuin te definiëren en te scheiden, zoals bloembedden, gazons en paden. Dit brengt een gevoel van structuur en orde, wat op zijn beurt bijdraagt aan het vergroten van de visuele ruimte in je tuin. Het gebruik van hout voor je tuinranden voegt ook een natuurlijk en rustiek element toe dat de uitstraling van je tuin versterkt.

Een pergola bouwen

Het bouwen van een pergola is de volgende methode waarmee je door middel van tuinhout je kleine tuin groter laat lijken. Een pergola voegt zowel hoogte als visuele interesse toe aan je tuin. Hiermee trek je de blik omhoog, waardoor de ruimte groter lijkt. Bovendien biedt een pergola schaduw en ondersteuning voor klimplanten, wat je tuin een weelderig en ruimtelijk gevoel geeft.

Houten plantenbakken ophangen

Het ophangen van houten plantenbakken is een slimme manier om je kleine tuin groter te laten lijken. Door plantenbakken aan muren of hekken te hangen, maak je gebruik van verticale ruimte en voeg je extra groen toe zonder kostbare vloerruimte in te nemen. Houten plantenbakken geven een natuurlijke en rustieke charme aan je tuin, terwijl de verschillende hoogtes en dieptes die ze creëren een illusie van extra ruimte geven.

Een houten pad maken

Een ander idee om door middel van tuinhout je kleine tuin groter te laten lijken, is door een houten pad te maken. Dit pad leidt de ogen door je tuin, wat de perceptie van diepte en lengte verhoogt. Bovendien bieden houten paden een praktische manier om door je tuin te navigeren. Het toevoegen van verlichting langs het pad helpt ook om je tuin ’s nachts tot leven te brengen en de illusie van ruimte verder te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

kersenbloesem

Bloeiend in het leven: de kersenbloesem

Het frisse uiterlijk van de kersenbloesem zorgt ervoor dat jouw tuin net iets meer leeft. Wist je ook dat deze bloemsoort ook een speciale betekenis heeft in andere landen in de wereld?

Lees verder
Kleurrijke stadstuin van Jilca in Hulst (60m2)

Kleurrijke stadstuin van Jilca (60m²)

Binnen de stadswallen van Hulst vind je deze kleurrijke tuin. Doordat wit is gebruikt als basis, vallen alle pasteltinten extra goed op! De klimplanten nemen weinig ruimte in, maar zullen de tuin met de jaren steeds verder vergroenen.

Lees verder
Welke planten snoeien in februari? En welke juist niet?

Wat kan je al snoeien in februari?

Welke planten moet je snoeien in februari? Welke planten kan je nu snoeien? En welke planten moet je juist niet in februari snoeien?

Lees verder