De lente komt eraan! 3 tips voor de herinrichting van je tuin

De winter loopt bijna ten einde. Nog heel even en dan kunnen we weer van de eerste mooie lentedagen genieten. Voor veel mensen is dit dan ook het perfecte moment om de tuin aan te pakken. Misschien zelfs wel geheel opnieuw in te richten. Heb jij ook grootse plannen voor de tuin de komende lente en kun je niet wachten om deze geheel lenteklaar te maken? Maar heb je eigenlijk geen idee waar je moet beginnen? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen! Want met de lente voor de deur, is een goede voorbereiding goud waard. Hieronder volgen drie slimme tips voor de herinrichting van jouw tuin.

Houd rekening met de grootte van de tuin

Bij het herinrichten van de tuin is het vooral belangrijk om rekening te houden met de grootte. Een kleine tuin hoeft niet per se een nadeel te zijn. Er zijn verschillende manieren waarop je een kleine tuin alsnog geheel naar wens kunt inrichten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van grotere tuintegels. Tuintegels van 60×60 centimeter zorgen ervoor dat de tuin optisch groter lijkt. Daarnaast heb je minder tegels nodig om je terras te vullen. Hierdoor ben je onder de streep goedkoper uit.

Bij een kleine tuin is het tevens belangrijk om keuzes te maken. Bedenk goed wat de belangrijkste functie is van de tuin. Eet je vaak buiten gedurende de lente- en zomermaanden? Tuinier je graag? Of gebruik je de tuin voornamelijk om lekker in te relaxen? Dit heeft allemaal invloed op de belangrijkste meubels binnen de tuin. Zorg ervoor dat je in elk geval de voornaamste functie van de tuin kunt vervullen. Dat is voor iedereen anders.

Overigens kunnen grote tuintegels ook erg handig zijn in een grote tuin. Zo vul je de ruimte immers gemakkelijker op. Bij een extra grote tuin zou je zelfs nog wat meer uit kunnen pakken met de grootte van de tuintegels. Kies dan bijvoorbeeld voor Grote betonnen tegels van 100×100 centimeter. Zo creëer je eenvoudig een indrukwekkend terras.

Creëer een onderhoudsvriendelijke tuin

Een mooie tuin is heerlijk. Toch vraagt het meestal wel om veel onderhoud. Als je geen groene vingers of simpelweg te weinig tijd hebt, dan kan dit de nodige problemen opleveren. Natuurlijk zie je liever niet dat je tuin overwoekerd raakt. Zeker niet met de lente voor de deur. Daarom is het belangrijk dat de tuin op de juiste manier wordt ingericht. Met de juiste indeling en beplanting, kun je er namelijk voor zorgen dat deze minder onderhoud nodig heeft. Kies bijvoorbeeld voor andere bodembedekkers zodat onkruid minder hard kan groeien en kies voor planten die weinig aandacht nodig hebben. Je kunt eventueel de hulp van een hovenier inschakelen om ervoor te zorgen dat de tuin aan alle wensen voldoet. Deze kan zelfs op periodieke basis het onderhoud voor je uit handen nemen.

Investeer in kwalitatieve tuinmeubelen

Sommige mensen proberen elk jaar weer opnieuw te besparen op de aankoop van tuinmeubelen, maar moeten daardoor ook telkens weer nieuwe meubels kopen. Zonde, want je bent veel voordeliger uit door één keer goed te investeren. Kwaliteitsmeubels kunnen zelfs het hele jaar door gewoon blijven staan. Zo geniet je ook op een mooie winterse dag nog van je tuinset. Daarom zeker de moeite waard om eens goed te investeren in nieuwe tuinmeubelen. In het voorjaar worden er vaak ook mooie kortingen gegeven, dus houd de folders de komende tijd goed in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

kleine tuin met hoogteverschil en kleurige potten

Tuin vol kleurige potten van Jennifer (35m²)

In Rotterdam vind je de kleine maar zonnige tuin van Jennifer, met zo’n 50 kleurige potten. Jennifer maakt graag mooie combinaties met verschillende potten en planten en wisselt hierin ook regelmatig. Zo is de tuin telkens weer net even anders!

Lees verder
Vijverplanten voor een vijver, kleine vijver of mini-vijver

Vijverplanten voor een (kleine) vijver

Een vijver is een waardevolle toevoeging van je tuin en biedt een uitgelezen kans om prachtige vijverplanten te planten. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van vijverplanten? En wat zijn de mooiste planten voor je (kleine) vijver of mini-vijver?

Lees verder
Vrolijk gele bloemen voor Pasen

7 Vrolijk gele bloemen voor Pasen

Geel is natuurlijk de kleur van Pasen.. Vrolijk je tuin (of huis) op met deze 7 planten met gele bloemen, die rond Pasen bloeien.

Lees verder