Groen in een kleine tuin: zo doe je het makkelijk!

Niet iedereen is gezegend met een grote tuin. Als je een kleine tuin hebt, zul je al snel denken dat je niet veel kanten op kan. Als je een fijne zitplek hebt gecreëerd is voor het gevoel de hele tuin al vol. Toch hoeft dit niet te betekenen dat er geen ruimte is voor groen in de tuin. We gaan je vertellen hoe je dit makkelijk doet!

Een groen terras

Als je een fijne zitplek wilt creëren in de tuin, wordt er al snel gekozen voor een terras met stenen, waar je heerlijk in de zon kunt zitten. Om groen toe te voegen kun je verschillende manieren overwegen. Je kunt natuurlijk wat mooie plantenpotten neerzetten en op die manier planten te plaatsen. Maar heb je weleens gedacht aan een letterlijk groen terras? Leg de stenen van het terras wat verder uit elkaar en zaai tussen de stenen wat graszaad van gazonplus.nl. Zo kun je op een originele en makkelijke manier je terras direct een stuk groener maken.

Een gazon aanleggen

Bij een kleine tuin is het natuurlijk verleidelijk om overal tegels neer te leggen. Dit is makkelijk en onderhoudsvrij, maar niet echt gezellig en het kan ook problemen veroorzaken voor het afvoeren van water in de tuin. Je kunt dan ook beter kiezen om bijvoorbeeld een gazon aan te leggen. Want ja, dit kan ook makkelijk in een kleine tuin! Je kunt graszoden kopen en aanleggen. Op die manier heb je snel een mooi groen gazon in je tuin. Het geeft niet alleen je tuin wat meer kleur, maar is natuurlijk ook de perfecte plek om te spelen voor de kinderen. Ook kun je natuurlijk op het gazon gewoon een fijne zitplek maken om zelf te relaxen!

Welke planten kun je het beste planten?

Als je een kleine tuin helemaal vol plant met verschillende soorten planten, zal je tuin nog kleiner aanvoelen. Het is dus belangrijk om de planten op de juiste manier toe te voegen. Je kunt ervoor kiezen om een iets verhoogde border te maken tegen de schutting van je tuin. Hier kun je winterharde en groenblijvende planten zoals siergrassen of klimplanten in planten. Ook kun je de hoogte in gaan met je planten. De klimplanten zijn al een goed begin en groeien tegen de schutting of een muur aan. Verticaal tuinieren wordt ook steeds hipper en biedt ook steeds meer mogelijkheden. Er zijn mooie hangpotten voor aan de wand of schutting of aparte soort bloempotten die je mooi kunt stapelen en vullen met welke plant je maar wilt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

kleine tuin met hoogteverschil en kleurige potten

Tuin vol kleurige potten van Jennifer (35m²)

In Rotterdam vind je de kleine maar zonnige tuin van Jennifer, met zo’n 50 kleurige potten. Jennifer maakt graag mooie combinaties met verschillende potten en planten en wisselt hierin ook regelmatig. Zo is de tuin telkens weer net even anders!

Lees verder
Vijverplanten voor een vijver, kleine vijver of mini-vijver

Vijverplanten voor een (kleine) vijver

Een vijver is een waardevolle toevoeging van je tuin en biedt een uitgelezen kans om prachtige vijverplanten te planten. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van vijverplanten? En wat zijn de mooiste planten voor je (kleine) vijver of mini-vijver?

Lees verder
Vrolijk gele bloemen voor Pasen

7 Vrolijk gele bloemen voor Pasen

Geel is natuurlijk de kleur van Pasen.. Vrolijk je tuin (of huis) op met deze 7 planten met gele bloemen, die rond Pasen bloeien.

Lees verder