7 Vrolijk gele bloemen voor Pasen

7 Vrolijk gele bloemen voor Pasen

DE kleur voor Pasen is natuurlijk geel. Juist in het voorjaar zijn er ook verschillende mooie planten die geel bloeien. Waar de kleur geel nog altijd heel wat minder populair is voor zomerbloeiers, worden gele bloemen wel gewaardeerd in het voorjaar. Vrolijk je tuin (of huis) op met deze 7 planten die geel bloeien rond Pasen.

Narcis

De bekendste gele bloeier is natuurlijk narcis. De meeste narcissen bloeien geel en ze zijn er van klein (bijvoorbeeld de populaire Narcissus ‘Tête à Tête’ en ‘February Gold’) tot groot (zoals Narcissus ‘Carlton’ en ‘Dutch Master’). Ook zijn er zowel enkelbloemige narcissen als dubbelbloemige narcissen (bijvoorbeeld Narcissus ‘Rip van Winkle’). Met narcissen in de tuin (of in huis) zorg je voor een echt lentegevoel!

gele narcis

Gele tulpen

Vroegbloeiende tulpen zijn ook heel geschikt om kleur te brengen in het voorjaar. Er zijn verschillende gele tulpen die perfect zijn voor Pasen, zoals Tulipa ‘Yellow Purrisima’ en ‘Apeldoorn’. Let wel op dat je specifiek kiest voor tulpen die vroeg bloeien, anders komen ze meestal pas na Pasen in bloei.

gele tulpen

Sleutelbloem

Er zijn verschillende soorten sleutelbloemen. De kleurrijke variant die je aantreft in het tuincentrum en bouwmarkten in het voorjaar, is vaak Primula acaulis. Ook mooi (en een stuk subtieler) zijn de stengelloze sleutelbloem (Primula vulgaris) met witte tot geelwitte bloemen en gulden sleutelbloem of echte sleutelbloem (Primula veris), met gele bloemen aan een wat langere bloemsteel.

gele sleutelbloem

Ranonkelstruik

De ranonkelstruik (Kerria japonica), die ook wel kerria of kerriestruik wordt genoemd zie je (helaas) veel minder vaak in onze tuinen. Toch is het een prachtige plant met opvallend gele bloemen en frisgroen blad. De bloei is meestal begin april, maar lijkt de laatste jaren al eerder te beginnen. Er is ook een dubbelbloemige variant: Kerria japonica ‘Pleniflora’. De ranonkelstruik kan zowel in de volle zon als (half)schaduw en heeft weinig onderhoud nodig.

gele kerria

Forsythia

Het Chinees klokje, bij de meesten beter bekend als Forsythia, is een prachtige en dichtvertakte struik die al vroeg in het jaar bloeit met knalgele bloemen. De hele struik is dan geel! De bloei begint meestal in februari of maart. Aan het einde van de bloeitijd (zo rond Pasen), loopt ook het frisgroene blad uit. Vaak in combinatie met de laatste bloei, wat nog een mooi beeld geeft.

gele Forsythia

Dotterbloem

Overal langs de waterkant zie je rond deze tijd ook de prachtige gele bloemen van de dotterbloem (Caltha palustris). Het donkergroene blad is hartvormig. Rond augustus-september kan er nog nabloei ontstaan. Als je een vijver in de tuin hebt of een nat gedeelte, dan kan deze mooie plant je ook veel plezier geven in de tuin!

gele dotterbloem

Mahoniestruik

Mahonia aquifolium, ofwel mahoniestruik is een groenblijvende struik met stekelig blad. In de winter verkleurt het blad vaak bronskleurig. Rond maart-april ontstaan opvallende gele bloemen. Na de bloei krijgt Mahonia blauwzwarte bessen. De beste plek voor mahoniestruik is in haflschaduw of schaduw.

geelbloeiende mahoniestruik

Heb jij ook gele bloemen in huis of in de tuin met Pasen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

kleine tuin met hoogteverschil en kleurige potten

Tuin vol kleurige potten van Jennifer (35m²)

In Rotterdam vind je de kleine maar zonnige tuin van Jennifer, met zo’n 50 kleurige potten. Jennifer maakt graag mooie combinaties met verschillende potten en planten en wisselt hierin ook regelmatig. Zo is de tuin telkens weer net even anders!

Lees verder
Vijverplanten voor een vijver, kleine vijver of mini-vijver

Vijverplanten voor een (kleine) vijver

Een vijver is een waardevolle toevoeging van je tuin en biedt een uitgelezen kans om prachtige vijverplanten te planten. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van vijverplanten? En wat zijn de mooiste planten voor je (kleine) vijver of mini-vijver?

Lees verder

Groen in een kleine tuin: zo doe je het makkelijk!

Een kleine tuin hoeft niet te betekenen dat er geen ruimte is voor groen in de tuin!

Lees verder