Onze Tuintips

Hier vind je alle tips om beter te leren tuinieren. Zowel voor beginnende tuiniers, als voor gevorderden. Van de basis van het tuinieren, tot expert advies voor het snoeien, verzorgen en aanplanten van specifieke planten, struiken en bomen. Waarmee heb jij hulp nodig in jouw kleine tuin? Stel ook jouw Tuinvraag!

Natuurlijk vind je hier ook veel inspiratie om van jouw tuin een prachtig groen paradijs te maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor wilde dieren, vlinders, bijen, insecten, vogels, kikkers, padden, egels en meer…

Wij helpen je graag met jouw kleine tuin!

Nieuwe Tuintips en artikelen:

 • Wat kan je al snoeien in februari?
  Welke planten moet je snoeien in februari? Welke planten kan je nu snoeien? En welke planten moet je juist niet in februari snoeien?
 • Welke vaste planten blijven groen in de winter?
  De meeste vaste planten sterven bovengronds af in de winter, waardoor je kale borders krijgt. Toch zijn er zeker ook groenblijvende vaste planten! Bekijk ons overzicht.
 • 7 Knotsgekke tuin ideeën
  Mag jouw tuin net even anders (of heel anders) zijn dan andere tuinen? Hier 7 gekke tuin ideeën, die zorgen voor een bijzondere, opvallende of uitgesproken tuin!
 • Hoe krijg je structuur in de moestuin of pluktuin en voorkom je een kale tuin in de winter?
  Na de oogst en in de winter ziet een moestuin of pluktuin er vaak kaal en leeg uit. Hoe voorkom je dit? Hoe creëer je structuur in de moestuin, kruidentuin of pluktuin?
 • 5 Must-haves voor de winter tuin
  Ook in de winter kan je genieten van een mooie en fijne tuin. Zeker met deze musthaves.
 • Tuinontwerp voor de kleine tuin: 7 Tips
  Ga je zelf een nieuwe tuin ontwerpen, ben je bezig met een tuinrenovatie of heb je plannen om je tuin te vernieuwen? Met deze tuinontwerp tips voor een kleine tuin maak je zelf een mooi, fijn en praktisch ontwerp voor jouw tuin.
 • Knotwilgen gefaseerd snoeien – Tips van de Bijenstichting
  Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Ze zijn belangrijke bestuivers voor veel planten en gewassen. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In samenwerking met de Bijenstichting, geven we nu wekelijks een tip voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.
 • Tuinvogeltelling: Deze vogels zagen wij in de tuin!
  Doe jij ook elk jaar mee met de Nationale Tuinvogeltelling? Wij wel! Ook in een kleine tuin kan je veel vogels zien. Benieuwd naar het resultaat? En welke vogels telde jij?
 • Is groenblijvende Clematis winterhard?
  Welke van de groenblijvende clematis soorten zijn winterhard? Moet je wintergroene clematis beschermen tegen vorst?
 • Blijft Hakonechloa groen in de winter?
  We zien regelmatig dat wordt aangegeven dat Hakonechloa wintergroen zou zijn, maar is dit wel juist? Ofwel: Is Hakonechloa groenblijvend?
 • Is pampasgras winterhard?
  Kan pampasgras tegen onze winters? Moet je Cortaderia (pampasgras) beschermen tegen vorst en kou? Hoe en waarmee doe je dat dan?
 • De wilg: Vroege voedselbron voor bijen – Tips van de Bijenstichting
  Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In samenwerking met de Bijenstichting geven we wekelijks een tip voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.
 • Onmisbare planten voor een Jungle tuin
  Welke planten zijn onmisbaar voor een jungle tuin en geven meteen de sfeer van een jungle of tropisch regenwoud in je tuin?
 • 7 Planten voor in huis die echt alles overleven!
  Gelukkig zijn lang niet alle kamerplanten even moeilijk. Sterker nog: er zijn zelfs hele makkelijke planten voor in huis. Hier onze tips voor ijzersterke kamerplanten.

Bekijk alle Tuintips en artikelen, of bekijk alle Tuinvragen

Hulp bij tuinieren

Of het nu gaat om het snoeien van een appelboom of siergras snoeien, de beste bomen voor in een pot, bomen en planten die klein blijven, moestuinieren op weinig ruimte, of als je hulp nodig hebt met ziekten en plagen zoals meeldauw, stippelmot, slakken of bladluis… Op onze website vind je talloze tips en artikelen om je verder te helpen. Om het je nog makkelijker te maken, hebben we aparte categorieën gemaakt van onderwerpen en tips waar veel naar wordt gezocht op onze site:

Wat kan je nu doen in de tuin?

Onze Tuinkalender staat vol met tuinklussen voor deze maand. Per maand hebben we een overzicht gemaakt met alle tuintaken. Zo weet je altijd wat je kunt doen in de tuin!

Wil je een nog uitgebreidere lijst van werkzaamheden in de tuin? Bekijk dan ook deze Tuinkalender.

Tuinvragen

Bekijk ook alle Tuinvragen. Dit zijn vragen die eerder door bezoekers werden gesteld en door ons zijn beantwoord. Staat jouw vraag er nog niet bij? Stel dan gerust jouw Tuinvraag!

Wij beantwoorden je vraag altijd en veelgestelde vragen zullen we ook toevoegen op de website.

Wekelijks nieuwe tips

Elke week publiceren wij nieuwe Tuintips! We geven wekelijks tips voor in de tuin en schrijven tevens over trends en ontwikkelingen op het gebied van tuinieren. Uiteraard altijd voor kleine tuinen, balkon en (dak)terras! De nieuwste Tuintips zie je natuurlijk ook verschijnen op onze homepage.