Boektip: de Groente- en Fruitencyclopedie

Deze week kreeg ik voor mijn verjaardag het boek “Groente- en Fruitencyclopedie”.

Een groot, dik (en zwaar) boek, vol met alles wat je maar wilt weten over het zelf kweken van groente en fruit!

Als je alleen al voor de eerste keer door het boek bladert, heb je al snel door dat je nog aan een hele hoop dingen niet hebt gedacht als beginnend moestuinder of beginnend fruitteler. Maar dit boek is zeker ook geschikt als naslagwerk en ook de gevorderde tuinier kan veel informatie uit dit boek halen.

Het boek is opgedeeld in twee delen, namelijk het kweken van groenten en het telen van fruit.

De basis van moestuinieren wordt uitvoerig behandeld. Van bodemgesteldheid en kweekbenodigheden, tot bemesting en het oogsten. De uitleg is duidelijk beschreven en goed te volgen.

Naast alles wat je moet weten voor een succesvolle kweek, staat het boek vol met concrete teeltplannen voor de meest voorkomende soorten. Zo kan je meteen aan de slag!

Ook het kweken van groente en fruit in een kleine tuin komt aan bod. Er worden tips gegeven over geschikte rassen, groenten en fruit in potten en bakken, teeltplannen voor beperkte ruimte en fruit dat weinig ruimte in neemt.

Echt een aanrader dus, voor iedereen die zelf aan de slag wil met groenten en fruit!

Zijn er dan geen nadelen bij dit boek?

Toch wel. Het is een vrij groot en zwaar boek, dus makkelijk meenemen doe je het niet! Maar goed, je hebt voorlopig ook geen andere boeken meer nodig…

Het boek is overigens wel aan de prijs. 45 Euro maakt het boek nou niet bepaald goedkoop. Maar als je vervolgens kijkt wat je hiervoor krijgt, hoe compleet het boek is en hoelang je er wel niet van kan profiteren, dan is de prijs best acceptabel.

Wil jij ook Groente of Fruit gaan kweken in je tuin?

Dan is dit naslagwerk echt onmisbaar!

Bekijk ook:

kersenbloesem

Bloeiend in het leven: de kersenbloesem

Het frisse uiterlijk van de kersenbloesem zorgt ervoor dat jouw tuin net iets meer leeft. Wist je ook dat deze bloemsoort ook een speciale betekenis heeft in andere landen in de wereld?

Lees verder
Kleurrijke stadstuin van Jilca in Hulst (60m2)

Kleurrijke stadstuin van Jilca (60m²)

Binnen de stadswallen van Hulst vind je deze kleurrijke tuin. Doordat wit is gebruikt als basis, vallen alle pasteltinten extra goed op! De klimplanten nemen weinig ruimte in, maar zullen de tuin met de jaren steeds verder vergroenen.

Lees verder
Welke planten snoeien in februari? En welke juist niet?

Wat kan je al snoeien in februari?

Welke planten moet je snoeien in februari? Welke planten kan je nu snoeien? En welke planten moet je juist niet in februari snoeien?

Lees verder