Boekreview: How to Create your Garden

Regelmatig is Adam Frost te zien in het populaire tuinprogramma Gardener’s World. Bijvoorbeeld als vervanger van Monty, of in een speciale tuin(ontwerp) reportage. Ben jij ook fan van Adam?

Met veel enthousiasme vertelt hij over tuinieren, vanuit een achtergrond in tuinontwerp. Hij heeft al vele gouden Chelsea Flower Show medailles op zijn naam staan. Hij vind het belangrijk dat tuinieren voor iedereen bereikbaar is en komt dan ook graag met hele betaalbare en low budget oplossingen.

Wil je graag meer leren over tuinontwerp van een succesvolle Britse tuinontwerper?

Dan is het boek “How to Create your Garden” van Adam Frost echt iets voor jou!

In dit tuinontwerp boek geeft Adam hele praktische tips, instructies en oplossingen voor een mooie, maar ook functionele tuin. De basis van tuinontwerp wordt uiteraard behandeld. Adam werkt graag in een stadse omgeving en het boek geeft dan ook voldoende aandacht aan kleine tuinen en stadstuinen.

Alle tips en ideeën zijn beschreven vanuit het idee dat ze (eenvoudig) zelf thuis te realiseren zijn en met een relatief beperkt budget. Zowel interessant voor het aanpassen van een of meerdere borders of hoekjes van je tuin, als voor een complete tuinrenovatie. De tips voor een goed (of beter) tuinontwerp worden afgewisseld met basis advies voor tuinieren. Je kunt dus meteen aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan het planten van struiken en bomen en het voorbereiden van de grond voor een nieuwe border of tuin. Ook worden er veel beschrijvingen en stappenplannen gegeven voor constructies in de tuin, zoals het aanleggen van een nieuw terras, het maken van een verhoogde border of een waterelement in de tuin. De tekeningen en foto’s geven hierbij veel duidelijkheid.

Elk thema wordt op leuke wijze afgesloten met de rubriek “Ask Adam”, oftewel een eigen Tuinvragen rubriek. Zo wordt de kennis telkens direct toegepast in de praktijk. Denk aan vragen als:

  • Wat als mijn grond bestaat uit puin?
  • Hoe betrek ik mijn kinderen bij de tuin(plannen)?
  • Wat als het budget niet toereikend is?

Verfrissend is ook de denkwijze van Adam: een tuin ontwerpen kan op vele manieren; dit is slechts de manier die voor hem altijd heeft gewerkt:

"I don't think there is only one way to design a garden. [...] The important thing is not to be overwhelmed; take your time and develop your ideas bit by bit."

In het hele boek herken je het aanstekelijke enthousiasme van de Britse tuinontwerper en tv-presentator terug, waardoor je al gauw zin krijgt om meteen aan de slag te gaan. Met de heldere instructies kan dit ook zeker en is (lijkt) elke klus ineens heel goed realiseerbaar!

Bijkomend voordeel van het boek is dat Adam zo veel makkelijker te begrijpen is, want met zijn zware accent is hij nu eenmaal niet altijd goed te volgen op tv!

Wat ons betreft zeker een mooie aanvulling voor onze tuinboekenkast!

In dit blog zijn affiliatelinks opgenomen. We krijgen een kleine vergoeding voor elk boek dat wordt besteld. Hiermee help je om de website online te houden en verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Natuurlijke tuin tips

Tips voor een natuurlijke tuin

Een tuin die niet te netjes hoeft te zijn (en dus minder onderhoud nodig is), een plek voor dieren, vogels en insecten en waar ook jijzelf heerlijk kan genieten? De natuurlijke tuin is in opkomst!

Lees verder
Besparen op tuinieren - tips voor een klein budget in de tuin

Tips voor tuinieren met een klein budget

Hoe kan je besparen op de tuin en tuinieren? Wist je dat je heel veel dure zaken makkelijk zelf maakt? Plus extra bespaartips! Want tuinieren hoeft niet duur te zijn.

Lees verder
Soorten bijen: Hommels

Natuurlijke bestuivers, de wonderlijke wereld van hommels – Tips van de Bijenstichting

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In samenwerking met de Bijenstichting geven we wekelijks een tip voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.

Lees verder