Boekreview: 365 Dagen Kleur in je Tuin

Dit tuinboek van de bekende Britse tuinontwerper Nick Bailey (regelmatig te zien in Gardeners’ World), heeft een hele andere insteek dan de meeste andere tuinboeken. Zoals je natuurlijk al had verwacht op basis van de titel, vormt kleur de leidraad voor dit boek. Hoewel dit in eerste instantie misschien wat te beperkt lijkt voor het onderwerp, wordt de basis van tuinontwerp en het maken van een beplantingsplan bijzonder goed beschreven.

Het boek staat vol met handige overzichten (lange bloeiers, vaste planten voor zon of schaduw, rechtopgaande vaste planten en siergrassen, planten die weinig ruimte innemen, late bloeiers, etc.). Ook komen de verschillende seizoenen natuurlijk aan bod en worden er per seizoen tips gegeven om een zo mooi mogelijke, kleurige en zo lang mogelijk bloeiende border te realiseren. Ook komen ook bladplanten aan bod en wordt er nog aandacht besteed aan plantencombinaties voor in potten en bakken.

De foto’s zijn werkelijk prachtig en zeer kleurrijk. Misschien soms zelfs iets TE kleurrijk, maar dit past prima bij het boek en stoort helemaal niet.

365 Dagen Kleur in je Tuin

Door de thematische benadering van tuinontwerp en beplantingsplannen maken, ontstaat een verrassend tuinboek met heel veel tips en ideeën, die in andere tuinboeken minder uitgebreid (of helemaal niet) beschreven worden.

Vanzelfsprekend zijn er ook vele mooie planten- en kleurencombinaties opgenomen. Zowel bekende en klassieke planten combinaties worden beschreven, zoals Geranium met Alchemilla, als Rosa New Dawn met Clematis Perle d’Azur en Achillea met Aconitum. Maar ook minder bekende of voor de hand liggende combinaties zoals Verbena bonariensis met Nicotiana, Erigeron karvinskianus met Campanula poscharskyana en Eucalyptus met (rode) dahlia’s.

Met dit boek krijg je volop inspiratie voor jouw (nieuwe) borders! Mocht je echter meer willen leren over de gebruikte planten in borders of op de foto’s, dan heb je wel nog een extra boek nodig. Er is hier duidelijk gekozen om zoveel mogelijk aandacht te besteden aan kleur, kleuren combineren en prachtige beplantingsplannen maken.

365 Dagen Kleur in je Tuin van Nick Bailey is voor ons een waardevolle aanvulling op de vele tuinboeken en tuinontwerp boeken de hier al in onze boekenkast staan!

De links in dit blog zijn affiliatelinks. We krijgen een kleine vergoeding voor elk boek dat wordt besteld. Hiermee help je om de website online te houden en verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Hoe kan je zelf een geveltuin maken? Waar moet je om denken?

Hoe maak je een geveltuin?

Wat is een geveltuin? Wat zijn de voordelen? Hoe maak je een groene gevel en waar moet je rekening mee houden bij de aanleg en het onderhoud?

Lees verder

Tuinkalender Juni

Wat zijn de tuintaken en tuinklussen in juni?

Lees verder
Grind of split: wat is het verschil tussen deze soorten halfverharding?

Wat is het verschil tussen grind en split?

Grind en split worden vaak in één adem genoemd. Toch is er wel degelijk verschil tussen grind en split. In dit Tuinvragen blog leggen we je het verschil nog even uit en benoemen gelijk de voordelen en nadelen.

Lees verder