Boekreview: 365 Dagen Kleur in je Tuin

Dit tuinboek van de bekende Britse tuinontwerper Nick Bailey (regelmatig te zien in Gardeners’ World), heeft een hele andere insteek dan de meeste andere tuinboeken. Zoals je natuurlijk al had verwacht op basis van de titel, vormt kleur de leidraad voor dit boek. Hoewel dit in eerste instantie misschien wat te beperkt lijkt voor het onderwerp, wordt de basis van tuinontwerp en het maken van een beplantingsplan bijzonder goed beschreven.

Het boek staat vol met handige overzichten (lange bloeiers, vaste planten voor zon of schaduw, rechtopgaande vaste planten en siergrassen, planten die weinig ruimte innemen, late bloeiers, etc.). Ook komen de verschillende seizoenen natuurlijk aan bod en worden er per seizoen tips gegeven om een zo mooi mogelijke, kleurige en zo lang mogelijk bloeiende border te realiseren. Ook komen ook bladplanten aan bod en wordt er nog aandacht besteed aan plantencombinaties voor in potten en bakken.

De foto’s zijn werkelijk prachtig en zeer kleurrijk. Misschien soms zelfs iets TE kleurrijk, maar dit past prima bij het boek en stoort helemaal niet.

365 Dagen Kleur in je Tuin

Door de thematische benadering van tuinontwerp en beplantingsplannen maken, ontstaat een verrassend tuinboek met heel veel tips en ideeën, die in andere tuinboeken minder uitgebreid (of helemaal niet) beschreven worden.

Vanzelfsprekend zijn er ook vele mooie planten- en kleurencombinaties opgenomen. Zowel bekende en klassieke planten combinaties worden beschreven, zoals Geranium met Alchemilla, als Rosa New Dawn met Clematis Perle d’Azur en Achillea met Aconitum. Maar ook minder bekende of voor de hand liggende combinaties zoals Verbena bonariensis met Nicotiana, Erigeron karvinskianus met Campanula poscharskyana en Eucalyptus met (rode) dahlia’s.

Met dit boek krijg je volop inspiratie voor jouw (nieuwe) borders! Mocht je echter meer willen leren over de gebruikte planten in borders of op de foto’s, dan heb je wel nog een extra boek nodig. Er is hier duidelijk gekozen om zoveel mogelijk aandacht te besteden aan kleur, kleuren combineren en prachtige beplantingsplannen maken.

365 Dagen Kleur in je Tuin van Nick Bailey is voor ons een waardevolle aanvulling op de vele tuinboeken en tuinontwerp boeken de hier al in onze boekenkast staan!

De links in dit blog zijn affiliatelinks. We krijgen een kleine vergoeding voor elk boek dat wordt besteld. Hiermee help je om de website online te houden en verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Natuurlijke tuin tips

Tips voor een natuurlijke tuin

Een tuin die niet te netjes hoeft te zijn (en dus minder onderhoud nodig is), een plek voor dieren, vogels en insecten en waar ook jijzelf heerlijk kan genieten? De natuurlijke tuin is in opkomst!

Lees verder

De groene stadstuin van Arie Pieter (25m²)

De groene stadstuin van Arie Pieter in de oude binnenstad van Dordrecht. Een groene oase met maar liefst 11 bomen!

Lees verder
Besparen op tuinieren - tips voor een klein budget in de tuin

Tips voor tuinieren met een klein budget

Hoe kan je besparen op de tuin en tuinieren? Wist je dat je heel veel dure zaken makkelijk zelf maakt? Plus extra bespaartips! Want tuinieren hoeft niet duur te zijn.

Lees verder