Boekreview: 30 Tuinontwerpen

Eerlijk is eerlijk…

30 Tuinontwerpen – Ongewone ontwerpen voor een gewone tuin, is een tuinboek dat inmiddels al meer dan twee jaar ongelezen in de boekenkast lag. En dat is heel ongebruikelijk hier! Maar na het lezen van een eerder boek met uitsluitend tuinontwerpen (overigens voornamelijk fictieve en niet gerealiseerde ontwerpen), was de teleurstelling groot en bleef ook dit boek (onterecht) lang ongelezen…

In werkelijk niets lijkt dit boek echter op de veroorzaker van onze teleurstelling. In tegendeel: dit boek staat vol prachtige tuinontwerpen. Daarbij richt dit boek zich niet op de grote(re) tuinen, maar juist op kleine en “gewone” tuinen!

30 Tuinontwerpen – Ongewone ontwerpen voor een gewone tuin

Als je een beetje thuis ben in de wereld van tuinontwerp, of als je met enige regelmaat tuinmagazines als Tuinontwerp, Tuinseizoen of Groei en Bloei leest, dan zal je een aantal namen van de tuinontwerpers zeker herkennen. Ook op Pinterest zie je deze tuinen vaak voorbijkomen!

Denk aan Carolien Barkman, Carrie Preston, Jeanne van Rijs en Arjan Boekel. Foto’s werden gemaakt door Maayke de Ridder.

Zoals je natuurlijk al zou verwachten, worden er 30 tuinontwerpen getoond, deels van de 4 auteurs en deels van andere tuinontwerpers. Elk ontwerp komt compleet met foto’s van het resultaat, korte toelichting en beknopte plantenlijst. En natuurlijk het ontwerp zelf! Zo krijg je een redelijk goed beeld van de ontworpen tuinen.

Zelf zouden we graag nog een wat uitgebreidere beschrijving willen zien, evenals een meer volledige plantenlijst per tuin. Ook de eigenlijke tuinontwerp tekeningen of meer gedetailleerde tuinplannen hadden voor ons absoluut nog meerwaarde gehad. Toch is het een mooie verzameling geworden van prachtige en krachtige tuinontwerpen, die zorgen voor heel veel inspiratie.

Bij de tuinontwerpen zelf zie je de afmeting van de tuin helaas niet direct terug. In het inleidende hoofdstuk (en trouwens ook op de achterflap) lees je echter dat het gaat om tuinen van ongeveer 10×6 meter. Oftewel 60m2.

Een mooi en herkenbaar tuinformaat dus voor veel mensen! Ook als je tuin kleiner is, haal je nog steeds veel leuke ideeën en oplossingen uit dit boek, die prima zijn toe te passen in je eigen kleine tuin.

Al met al een prima boek voor veel kleine tuin (ontwerp) inspiratie.

Hadden we 30 Tuinontwerpen – Ongewone ontwerpen voor een gewone tuin nu maar wat eerder uit onze tuinboekenkast gehaald!

Inmiddels is dit boek uit 2017 alleen nog als tweedehands tuinboek verkrijgbaar. Maar wellicht komt er nog eens een derde druk. Dan kunnen ze gelijk onze verbeterpunten meenemen…

In dit blog zijn affiliatelinks opgenomen. We krijgen een kleine vergoeding voor elk boek dat wordt besteld. Hiermee help je om de website online te houden en verder te ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Patiotuin inspiratie

11x Patiotuin inspiratie en Tips voor je patio

Ook al heb je nog zo weinig ruimte in je tuin en alleen maar verharding, zelfs dan is het mogelijk om er een leuke en groene tuin van te maken: Maak een mooie patiotuin!

Lees verder
Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Blauwe metselbij

Help de Blauwe Metselbij – Tips van de bijenstichting

Bijen zijn onmisbaar voor de natuur. Ze zijn belangrijke bestuivers voor veel planten en gewassen. Zonder bijen zou de biodiversiteit en voedselproductie drastisch afnemen. Ook met een kleine tuin kan je verschil maken voor de bij! In samenwerking met de Bijenstichting, geven we tips voor het bijvriendelijk maken van een kleine tuin of balkon.

Lees verder