Nu in de tuin

Wat kan je deze maand in de tuin doen? Wat is nu mooi en wat bloeit er?

Hier vind je alle tuinklussen voor deze maand in de tuin, compleet met uitleg en stappenplan, zodat je gelijk aan de slag kunt. Denk aan handige tips om beter te leren tuinieren: Hoe moet je snoeien, aanplanten, zaaien, stekken, bemesten, mulchen, beschermen, etc? En we geven aan waar je deze maand op moet letten: denk aan mogelijke problemen, ziekten en plagen.

Verder geven we regelmatig tips voor de mooiste bomen, struiken en planten voor jouw kleine tuin. Ook laten we graag zien wat er dit seizoen bloeit en sierwaarde heeft, evenals de beste plantencombinaties.

Alle TuinTips en Tuinklussen van deze maand:

Bekijk alle Tuintips en Tuinklussen voor deze maand

Tuinklussen

Per maand geven we aan welke tuintaken en tuinklussen er zijn en hoe je dit aanpakt. Zo leren we je beter tuinieren: Hoe je moet snoeien, aanplanten, zaaien, stekken, etc. Op basis van de periode en weersomstandigheden geven we extra verzorgingstips (denk aan water geven, mulchen, planten beschermen tegen de zon of juist tegen vorst en kou) en geven we informatie over het voorkomen en bestrijden van ziekten en plagen in de tuin.

Bloeikalender

Wat groeit en bloeit er deze maand in de tuin? Elke maand laten we zien welke planten nu bloeien of nu mooi zijn. Met een goed beplantingsplan zorg je ervoor dat je het hele jaar voldoende sierwaarde in je tuin hebt.

Tuinvragen

Bekijk ook alle Tuinvragen. Dit zijn vragen die eerder door bezoekers werden gesteld en door ons zijn beantwoord. Staat jouw vraag er nog niet bij? Stel dan gerust jouw Tuinvraag!

Wij beantwoorden je vraag altijd en veelgestelde vragen zullen we ook toevoegen op de website.

Wekelijks nieuwe tips

Elke week publiceren wij nieuwe Tuintips! We geven wekelijks tips voor in de tuin en schrijven tevens over trends en ontwikkelingen op het gebied van tuinieren. Uiteraard altijd voor kleine tuinen, balkon en (dak)terras! De nieuwste Tuintips zie je natuurlijk ook verschijnen op onze homepage.