Nu nog zaaien? Ja, dat kan prima!

Veel mensen denken dat er aan het einde van de zomer alleen nog maar geoogst kan worden in de moestuin. Maar niets is minder waar. Dit is namelijk een perfect moment om nog wat laatste groenten te zaaien. Ik geef je wat leuke tips.

Op dit moment is het één groot oogstfeest in de moestuin: courgette, boontjes, snijbiet, tomaten (oh wat doen ze het goed dit jaar), wortels, paprika, broccoli… en de pompoen komt eraan! Je zou bijna vergeten dat je ook nog andere dingen kunt doen, namelijk zaaien!

Zaaien

Vooral bladgewassen zijn perfect om in de nazomer te kweken. Die zijn namelijk vaak helemaal niet zo’n fan van warmte en droogte. Sommige kun je tot de eerste vorst oogsten, andere zelf tot ver in de winter. Wat kun je nog zaaien?

  • Tatsoi
  • Raapsteel
  • Rucola
  • Veldsla
  • Winterspinazie
  • Winterpostelein

Ook Aziatische bladgroente is echt perfect als nateelt in de moestuin.

Naast bladgroente zijn er ook nog lekkere knolletjes die je kunt zaaien, zoals rammenas en daikon. Dat zijn een soort radijzen die geschikt zijn voor de herfstteelt. Ze groeien supersnel; na 6 weken kun je al oogsten.

Planten

Behalve zaaien, kun je nu ook nog dingen planten, zoals knoflook en herfstplant-uitjes zoals het ras Radar/Troy.

Denk niet alleen aan groenten, ook voorjaarsbloeiende bollen kunnen nu de grond in. Wil je de vroege bijen in het voorjaar van voedsel voorzien, stop dan nu botanische tulpjes, blauwe druifjes, krokkussen en sneeuwklokjes in de grond.

Lekker aan de slag dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Privacy met leibomen in je tuin

Leibomen voor meer privacy in je tuin

Wil je zoveel mogelijk groen in je tuin, terwijl de ruimte beperkt is? Denk dan aan leibomen! Een leiboom neemt weinig ruimte in, maar heeft veel voordelen: Een leiboom geeft beschutting, schaduw, een mooi uitzicht en bovenal: meer privacy in je tuin!

Lees verder
Geslaagd Tuinontwerp (gerealiseerd)

Expert Tuinontwerp Tips: Een passend ontwerp en beplanting voor jouw tuin en stijl!

Wie beter dan een tuinontwerper om tips te geven voor het ontwerp van een kleine tuin? In deze rubriek laten we bekende en succesvolle tuinontwerpers aan het woord. Zij geven expert tips voor een goed ontwerp en een fijne tuin.

Lees verder
Hoe verberg je lelijke objecten in een kleine tuin, zoals een kliko, regenton, compostvat, airco, ladder en tuinslang?

Het grote “Hoe verberg je een Kliko, regenton, airco en andere lelijke objecten in een kleine tuin” blog

In een kleine tuin vallen kliko’s, regenton, airco unit of een warmtepomp al snel erg op en dit zijn vaak niet de mooiste elementen in je tuin… Sommige dingen zou je misschien liever willen verbergen in je tuin. Met deze tips verberg je ze!

Lees verder