7 Planten voor in huis die echt alles overleven!

Makkelijke kamerplanten

Nu we weer minder in de tuin zijn, gaat de aandacht al snel naar onze binnenplanten. Kamerplanten zorgen in huis voor een beetje groen en sfeer. Veel mensen hebben moeite om kamerplanten goed te houden. Zelfs de meest ervaren tuiniers kunnen worstelen met hun kamerplanten… Sommige kamerplanten vereisen dan ook veel verzorging.

Gelukkig zijn lang niet alle kamerplanten even moeilijk. Sterker nog: er zijn zelfs heel wat hele makkelijke planten voor in huis. Hier onze tips voor ijzersterke kamerplanten.

Super makkelijke kamerplanten

Deze kamerplanten zijn robuust en kunnen tegen wat verwaarlozing. Ze zijn geschikt voor hele diverse omstandigheden en kunnen vaak zowel vrij licht staan, als op een donkere plek in huis. Makkelijke planten hebben doorgaans weinig water nodig en niet of minder gevoelig voor plagen en ziekten. Sommige van deze kamerplanten zijn zelfs heel makkelijk te kweken, dus heb je al snel heel wat stekjes!

Hieronder 7 planten die iedereen kan verzorgen. Bekijk ook dit blog met nog meer makkelijke kamerplanten.

Graslelie (Chlorophytum)

Begin je net met kamerplanten? Graslelie (Chlorophytum comosum) is een hele leuke plant om mee te starten. De plant wordt niet heel hoog, maar maakt makkelijk uitlopers (waarvan je telkens nieuwe planten kunt maken). Graslelies hebben weinig verzorging nodig. Het zijn hele sterke planten die goed groeien onder verschillende omstandigheden. Ook als er weinig zon is, is dit voor de graslelie geen probleem. Het frisgroene en puntige blad heeft een bonte bladrand.

Makkelijke kamerplanten: Graslelie

Pannenkoekenplant (Pilea)

Nog een kamerplant die meestal niet heel groot wordt, is de pannenkoekplant of pannenkoekenplant (Pilea peperomioides). Deze leuke plant krijgt kleine ronde blaadjes en maakt al snel nieuwe uitlopers op een harde stengel. In de schaduw kan het blad wat groter worden. Ook Pilea vraagt weinig verzorging en is geschikt voor diverse omgevingen. Staat echter liever niet in directe (volle) zon.

Pannenkoekplant

ZZ plant (Zamioculcas)

De ZZ plant is misschien wel de makkelijkste kamerplant die bestaat! Deze plant groeit goed onder vrijwel alle omstandigheden en is dus helemaal niet kieskeurig. Het is een mooi gevormde kamerplant met donkergroen glanzend blad. De plant kan met de tijd wel een stuk hoger worden.

Vrouwentong (Sansevieria)

Vrouwentong, ofwel Sansevieria is ook een hele bekende makkelijke kamerplant. Deze plant is een tijdlang afgedaan als oubollig, maar eigenlijk helemaal onterecht. Het is een statige plant, met mooie rechtopgaande groei, dik en stevig blad en vaak met een mooie bonte bladrand. Sansevieria is helemaal niet kritisch voor wat betreft de plek in huis en is enorm robuust. Oudere exemplaren kunnen trouwens flink hoog worden: een mooi gezicht!

Sansevieria is heel makkelijk

Drakenklimop (Epipremnum aureum)

Wil je wat bijzonders in huis? Kies dan voor de drakenklimop (Epipremnum aureum). Deze klimplant maakt van jouw huis binnen de korste keren een echte urban jungle! Geef drakenklimop wel iets van steun, zodat je deze mooi kan geleiden (prachtig bovenlangs een deur of raamkozijn). Kan zowel op een lichte plek in huis, als op een donkere plek. Wordt de plant toch te groot, dan kan je deze gewoon bijsnoeien. Drakenklimop heeft overigens nog een tweede Latijnse naam: Scindapsus.

Makkelijke kamerplant: drakenklimop

Palmlelie (Yucca)

Vergeet de Yucca niet! Yucca elephantipes is een mooie, robuuste en betrouwbare kamerplant. Na verloop van tijd ontstaat een prachtige stam voor het kenmerkende puntige blad. Komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en kan dan ook heel wat warmte en zon verdragen. Yucca verdraagt langere perioden van droogte goed. Een Yucca is ijzersterk en bijna niet dood te krijgen. Verwaarloosde exemplaren herstellen vaak weer volledig. Niet alleen is Yucca dus heel makkelijk, maar het is ook een architectonische plant voor jouw kamer.

Vetplanten

Vetplanten worden (samen met cactussen) steeds populairder. Het zijn hele makkelijk planten, met bijzondere (bijna kunstige) vormen. Ze hebben heel weinig water nodig en kunnen prima op een zonnige plek staan. Vetplanten hebben maar heel weinig verzorging nodig. Er zijn ontzettend veel soorten: o.a. Aloë vera, Crassula, Echeveria, Kalanchoë, Sedum en Senecio.

Welke makkelijke kamerplant kies jij?

Wist je trouwens dat je online ook heel makkelijk en goedkoop aan kamerplanten kunt komen? Soms zelfs helemaal gratis! Kijk op Marktplanten.nl voor voordelige kamerplanten en geef deze kamerplanten een tweede leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Patiotuin inspiratie

11x Patiotuin inspiratie en Tips voor je patio

Ook al heb je nog zo weinig ruimte in je tuin en alleen maar verharding, zelfs dan is het mogelijk om er een leuke en groene tuin van te maken: Maak een mooie patiotuin!

Lees verder
Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin in de zon en welke planten voor een geveltuin in de schaduw?

Welke planten zijn geschikt voor een geveltuin?

Wat zijn geschikte planten voor een geveltuin? Welke geveltuin planten zijn geschikt voor volle zon? En welke voor in de schaduw?

Lees verder
Korting op tuinplanten bij Directplant.nl

Actie: Korting op tuinplanten!

Profiteer van onze nieuwe samenwerking met Directplant en krijg korting op je tuinplanten!

Lees verder