Jouw Tuinfoto’s: Vogels voeren

De nationale Tuinvogeltelling is weer voorbij.

Hopelijk heb je veel vogels kunnen tellen.

Eens kijken hoe jullie ervoor gezorgd hebben dat je tuin goed wordt bezocht…

Hoe voer jij de vogels in je tuin? Tijd voor jouw tuinfoto’s!

Mocht je trouwens nog andere tips willen om meer vogels in je tuin te krijgen, bekijk dan ook eens het blog dat wij eerder schreven.

51 Tips voor meer Vogels in de tuin

Compleet voederstation

Het kooitje met vogelpindakaas en pinda’s trekt vooral mezen aan. Kauwen proberen de pinda’s te pakken te krijgen. Af en toe komt er een vlaamse gaai kijken. De pindakaaspot op de pergola wordt ook nog bezocht door eksters, gaaien en soms zelfs een specht!

Turkse tortels komen af op het brood in het voederhuisje. Roodborstjes en vinken eten het strooivoer op de grond en gevallen brood uit het voederhuisje. Ook een waterhoentje komt zo nu en dan kijken wat er te vinden is.

Vogels op de thee

Misschien wel de meest originele manier van vogels voeren die wij voorbij zagen komen! Deze vogels komen dagelijks op de thee bij @ZegmaarMarretje. Zelfs de taart staat klaar!

Fruit, bessen en zaadhoofden

Naast complete voederstations, helpt het natuurlijk ook gewoon om zaadhoofden te laten staan en fruit aan de boom te laten hangen! Ook planten met bessen mogen niet ontbreken in een vogeltuin.

Liever geen netje

Helaas blijkt dat kleine vogels soms verstrikt raken in de netjes van vetbollen, pinda’s en ander vogelvoer. Je kunt dan ook beter geen netje gebruiken. Hier een leuk alternatief uit onze Facebookgroep: een garde!

Simpel

Nu eens niet een uitgebreid vogel voederstation, vetbollen, voederhuisjes, etc, maar gewoon een bord met vogelzaad. Zou het voldoende zijn?

Nou, het bordje met zaden wordt veelvuldig bezocht. Vooral ’s ochtends. Ideaal, want we kijken er precies op vanaf de ontbijttafel. Er komen vooral mussen, koolmezen, pimpelmezen en roodborstjes op af.

Het bordje werd zoveel en zo enthousiast bezocht, dat het spontaan is gebroken!

(Nou ja, de nachtvorst zal ook wel een rol hebben gespeeld…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

Zo krijg je een

Zo krijg je een balkon vol bloemen en blije beestjes

Hoe maak je van jouw balkon een groen paradijsje? Suzanne en Friederike van @spreadyourbalconylove geven graag tips en inspiratie om je balkon te vergroenen.

Lees verder
Alles over lavendel soorten en verzorging (Lavandula)

Lavendel soorten en verzorging

Wat zijn de beste soorten lavendel? Hoe verzorg je lavendel? Lees alles over de vele lavendel soorten en de verzorging.

Lees verder
kleur en bloei in voorjaar in de prairietuin, vaste planten tuin of siergrassen tuin

Hoe zorg je in een prairietuin voor bloei in het voorjaar?

Welke planten zijn geschikt voor een prairietuin en bloeien in het voorjaar? Welke combinaties kan je maken voor bloei in de lente?

Lees verder