7 Knotsgekke tuin ideeën

Knotsgekke tuin ideeën: Opvallende vormsnoei felle kleuren, optisch bedrog, vaste tuinversiering, etc.

Hou je ervan om je kleine tuin net even anders (of zelfs heel anders) in te richten? Hou je bijvoorbeeld van felle kleuren, sprookjesachtige decoratie, grappige figuren, optisch bedrog, of vind je het belangrijk dat er lekker gespeeld kan worden in je tuin? Dan kan jij de volgende unieke, originele en (te) gekke tuin ideeën vast waarderen.

Felgekleurde tuinmeubels, muren en schuttingen

Veel mensen zijn bang om uitgesproken kleuren te gebruiken in de tuin. Maar met enkele goed gekozen en opvallende kleuren maak je de tuin juist nog veel mooier. Dit kan op een stijlvolle manier: kies voor een opvallende en/ of felle kleur, maar gebruik er maar één en doe dit bijvoorbeeld alleen op een enkele muur of schutting of kies tuinmeubilair in één kleur. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om juist (veel) verschillende felle kleuren met elkaar te combineren. Zo maak je een waar kleurenfeest!

Grote, grappige en opvallende tuinbeelden

Een tuinbeeld is een mooie manier om je tuin te verrijken. Maar het hoeft natuurlijk geen statig beeld te zijn. Wat dacht je van de altijd grappige Buddha figuren, of plaats her en der leuke dieren van steen of metaal in je tuin. Vergeet ook de vele soorten tuinkabouters niet (als je er van houdt tenminste…). Tuinbeelden mogen niet ontbreken in ons lijstje met gekke tuin ideeën!

Knotsgekke vormsnoei

Met vormsnoei kan je hele leuke dingen doen. De meeste mensen kiezen natuurlijk voor een strakke haag, of misschien een blokvorm of bolvorm, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt! Denk aan zuilen en pilaren, piramides, of maak met een beetje oefening figuren, zoals dieren, mensen of herkenbare objecten. Neem wel de tijd, want het kan jaren duren, voordat de gewenste vorm wordt bereikt.

Deur naar nergens

Een deur naar nergens… dat klinkt natuurlijk een beetje loos. Toch is het helemaal geen gek idee (al geven we toe dat je er even aan moet wennen). Je kunt namelijk een pad naar de “deur” laten lopen en je tuin optisch vergroten. Daarbij creëer je spanning in de tuin. En wees eerlijk, jij wilt iemand toch ook eens horen vragen wat er nu precies achter die deur zit?

Treinbaan in je tuin

Je moet er wel van houden, maar hoe grappig zou het zijn als je een treinbaan door je tuin laat gaan? Je kunt gaan voor een realistisch landschap tussen je planten, of voor een grappig geheel met vrolijke en felle kleuren en bijzondere (miniatuur) gebouwen. Hoor jij de trein al gaan in jouw tuin? 😉

Het hele jaar feest!

Vind jij de tuin ook altijd zo gezellig als je een feestje viert? Komt dat misschien doordat je slingers of leuke verlichting hebt opgehangen? Wij denken van wel! Dus waarom zou je niet het hele jaar kunnen genieten van leuke tuinversiering? Denk aan sfeervolle en vrolijke tuinverlichting (bijvoorbeeld snoeren met kleine lampjes of lampenpitten), slingers, vlaggetjes, vaantjes, lampions, lantaarns…

Boomhut in een kleine tuin

Bij een boomhut denk je al snel aan een grote tuin of zelfs aan een groenstrook of weiland… Niet voor niets noemen we een boomhut bij deze gekke tuin ideeën. Toch kan je zelfs in een kleine tuin kiezen voor een boomhut of speelhuis. Wij zouden dan wel kiezen voor een mooi exemplaar, bijvoorbeeld van hout, zodat het speelhuis opgaat in je tuin. Bedenk dat een boomhut helemaal niet hoog hoeft te zijn voor kinderen. Je kunt bijvoorbeeld een speelhuis op de grond plaatsen, of een boomhut net iets van de grond maken.

Heb jij ook opvallende en/ of bijzondere tuinideeën gerealiseerd in jouw tuin? We zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook:

kersenbloesem

Bloeiend in het leven: de kersenbloesem

Het frisse uiterlijk van de kersenbloesem zorgt ervoor dat jouw tuin net iets meer leeft. Wist je ook dat deze bloemsoort ook een speciale betekenis heeft in andere landen in de wereld?

Lees verder
Kleurrijke stadstuin van Jilca in Hulst (60m2)

Kleurrijke stadstuin van Jilca (60m²)

Binnen de stadswallen van Hulst vind je deze kleurrijke tuin. Doordat wit is gebruikt als basis, vallen alle pasteltinten extra goed op! De klimplanten nemen weinig ruimte in, maar zullen de tuin met de jaren steeds verder vergroenen.

Lees verder
Welke planten snoeien in februari? En welke juist niet?

Wat kan je al snoeien in februari?

Welke planten moet je snoeien in februari? Welke planten kan je nu snoeien? En welke planten moet je juist niet in februari snoeien?

Lees verder